Ekonomi Devlet Bahçeli Köprüsü'nün çelik kirişleri hazır

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün çelik kirişleri hazır

Paylaş
Devlet Bahçeli Köprüsü'nün çelik kirişleri hazır

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Devlet Bahçeli Köprüsü’nde inşaatın yüzde 35’lik bölümü tamamlanırken, Osmaniye ve Antalya’da imalatı yapılan ana taşıyıcı çelik kirişlerin şantiye sahasına nakliyesine başlandı

Her biri 13 metre uzunluğunda, 60 ton ağırlığında olan ana taşıyıcı çelik kirişler, Devlet Bahçeli Köprüsü’nün Seyhan Nehri üzerinden geçecek 900 metrelik bölümünde kullanılacak.

Bin 800 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğinde, üzerinde 6 şeritli karayolu ve çift hatlı demiryolu olacak şekilde projelendirilen Devlet Bahçeli Köprüsü’nde 24 ayaktan 14’ünün inşaatı tamamlandı. Her ayağa bin 500 metreküp beton ve 300 ton demir kullanıldı. Sadece bir ayak için kullanılan beton ve demir ile 4’er daireli 18 katlı apartmanın inşa edilebileceğine dikkat çekildi. Devlet Bahçeli Köprüsü’nde hafriyat çalışmalarının yüzde 90’ı, ayak imalatının yüzde 60’ı tamamlanırken, projenin toplam ilerlemesinde yüzde 35 seviyesine ulaşıldı.

585 ADET ÇELİK KİRİŞ


Adana Şehir Hastanesi, yeni stadyum, adliye sarayları ve üniversite kampuslarının trafik yükünü sırtlamaya hazırlanan Devlet Bahçeli Köprüsü’nün Seyhan Nehri üzerinden geçecek bölümünü taşıyacak çelik kirişlerin imalatı da hızlandı. Osmaniye ve Antalya’daki sanayi tesislerinde üretimi tamamlanan ana taşıyıcı çelik kirişlerin şantiye sahasına nakliyesine başlandı. TIR’lara yüklenerek Adana’ya getirilen her biri 13 metre uzunluğunda, 60 ton ağırlığında olan çelik kirişler, vinçlerle şantiye sahasına indirildi. Devlet Bahçeli Köprüsü’nde toplam 585 adet çelik kiriş kullanılarak, nehir üzerinden geçen 900 metrelik bölümünün oluşturulacağı belirtildi.

Haberin Devamı