Siyaset Devlet Bahçeli'den seçim sinyali
Paylaş
Devlet Bahçeli'den seçim sinyali

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de liyakatsiz kadroların işbaşında olduğunu belirterek, erken seçimi işaret etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu. Konuşmasında, Türkiye’nin bugün karşı karşıya bulunduğu sorunların temelinde, dürüst ve samimi olmayan liyakatsiz kadroların iş başında olmasının yattığını ileri süren Bahçeli “Türkiye’nin bu yükü daha fazla taşıması artık mümkün değildir,” dedi ve millet iradesine müracaat edilmesinin artık yegane yol olduğunu kaydetti.

2009 yılında gerçekleşen gelişmeleri hatırlatan ve hükümetin 2009 bu yıl içindeki politikasını eleştiren Bahçeli, 2010 yılında da karşılaşılacak muhtemel gelişmelerin, hükümetin geçen sene başlattığı süreçlerin sonucu ve devamından başka bir şey olmayacağını savundu.

“HÜKÜMETİN İLERLEMEKTE ISRAR ETTİĞİ TEHLİKELİ YOL…”

Türkiye’nin, geleceği ve beraberliği açısından tarihi bir kavşak noktasına, bir yol ayrımına doğru hızla gitmekte olduğunu öne süren Bahçeli, geçmişte yaşanan olumsuzluklarla karşılaştırıldığında, hükümetin ‘ilerlemekte ısrar ettiği tehlikeli yol’un, geçmişte yaşanan tüm olumsuzluklardan çok daha vahim bir sonucu ortaya çıkardığını iddia etti.

“SUİKASTIN HEDEFİNDE MİLLİ BİRLİK VAR”

Türkiye’nin bir ateş çemberinden geçmekte olduğunu öne süren Bahçeli, ülkenin bir suikasta maruz kaldığını iddia etti ve suikastın hedefinde ise Türkiye’nin milli birliği ve kardeşliğinin olduğunu öne sürdü.

“PKK DAYATMALARI HAYATA GEÇİRİLECEK”

2010 yılının da, geride kalan yılların olumsuz bir tekrarı olacağının şimdiden belli olduğunu ileri süren Bahçeli, AKP’nin, ABD ve AB’nin projelerini uygulayabilmek için ‘çok tehlikeli bir siyaset modelini’ uygulamayı sürdüreceğini kaydetti.

Bahçeli, kısa vadede, ‘PKK dayatmalarının’ hayata geçirilmesinin psikolojik altyapısının hazırlanacağını ve bu konuda köprü görevi görecek idari düzenlemelerin yapılacağını savundu. MHP lideri, açılım sürecini eleştirirken, orta ve uzun vadede ise sırayla kanun ve anayasa değişikliklerine gidileceğini ifade etti.

“YEGANE YOL, MİLLET İRADESİNE MÜRACAAT ETMEKTİR”

Türkiye’nin bugün karşı karşıya bulunduğu sorunların temelinde, dürüst ve samimi olmayan liyakatsiz kadroların iş başında olmasının yattığını ileri süren Bahçeli “Türkiye’nin bu yükü daha fazla taşıması artık mümkün değildir,” dedi ve millet iradesine müracaat edilmesinin artık yegane yol olduğunu kaydetti.

“BAŞBAKAN ERDOĞAN KRİZİ PERDELEMEYE ÇALIŞMIŞTIR”

2009 yılının en çok konuşulan konusunun, küresel ekonomik kriz olduğunu söyleyen Bahçeli, birçok ülke önlem üzerine önlem alırken Başbakan Erdoğan’ın, geometrik terimlerle ekonomik kriz tahliline niyetlendiğini ve bu yolla da, ortaya çıkan ‘afeti’ perdelemeye çalıştığını iddia etti.

Haberin Devamı