Dünya Devlet Başkanı 'g.t' dedi

Devlet Başkanı 'g.t' dedi

Paylaş
Devlet Başkanı 'g.t' dedi

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manues Barroso'ya 'g.t' diye hakaret etti

Rus RIA Novosti Ajansı'nın haberine göre Barroso, Çernobil felaketinin 25. yıldönümü dolayısıyla Ukrayna’da yapılacak anma törenlerine Lukaşenko’nun davet edilmemesini istedi.

Ukrayna’da bu çağrıya uyarak Lukaşenko’yu davet etmedi. Ancak bu tavır Belarus liderini kızdırdı. Lukaşenko, “Barroso denen o g.t kim olduğunu sanıyor? Bir ara Portekiz’de Barroso diye biri vardı. Sonra onun kıçına tekmeyi basıp Avrupa Komisyonu’na sepetlediler” dedi.

Önceki gün yapılan törenlere Ukrayna liderliğinin beceriksizliğinden ötürü katılmadığını söyleyen Lukaşenko, “Bazılı çelenk koymaktan hoşlanabilir. Bense bunun bir daha tekrarlanmaması için ne yapılması gerektiğini düşünmeyi tercih ederim” diye konuştu.

Ukrayna’daki törene Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev de katılmıştı. Lukaşenko, Belarus’taki seçimlere hile karıştırarak liderlik koltuğunda oturmak ve ülkeyi demir yumrukla yönetmekle suçlanıyor.

Haberin Devamı