Dünya Devlet Başkanı'na soruşturma

Devlet Başkanı'na soruşturma

Paylaş
Devlet Başkanı'na soruşturma

Şüpheli bir şekilde ölen Savcı Nisman'ın yürüttüğü soruşturmayı devralan Savcı Pollicita, 1994'te 85 kişinin öldüğü saldırıda İran'ın rolünü örtbas etmekle suçladığı Devlet Başkanı Kirchner hakkında soruşturma açtı

La Nacion gazetesinin haberine göre, 19 Ocak’ta evinde ölü bulunan savcı Alberto Nisman’ın yürüttüğü soruşturmayı devralan federal savcı Gerardo Pollicita, olayla ilgili 61 sayfalık dava dilekçesini federal bir ceza mahkemesine sundu.

Haberin Devamı

Pollicita, dava dilekçesinde, Kirchner’in yanı sıra, Dışişleri Bakanı Hector Timerman, iktidar partisi üyesi milletvekili Andres Larroque, aktivist Luis D’Elia ve milliyetçi siyasi örgüt Quebracho’nun lideri Fernando Esteche’yi de suçladı.

Savcı Pollicita, "bu noktadan sonra dava soruşturmasının başlatılacağını ve sorumluların cezalarını çekeceğini" belirtti.

Arjantinli savcı Nisman, eski Devlet Başkanı Nestor Kirchner tarafından 10 yıl önce, 1994’te Arjantin-İsrail Derneği’ne (AMIA) düzenlenen ve 85 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı araştırmakla görevlendirilmişti.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez de Kirchner’i, Tahran ile ticari ilişkilerin zarar görmemesi için 1994’teki saldırının İranlı zanlılarını aklamaya söz vermekle suçlayan Nisman, parlamentoda yapılacak kapalı oturumda soruşturmayla ilgili bilgi vermesinin beklendiği 19 Ocak gününün sabahında evinde ölü bulunmuştu.

Haberin Devamı

AA