Dünya Devlet Başkanı'nın evine kuşatma

Devlet Başkanı'nın evine kuşatma

Paylaş
Devlet Başkanı'nın evine kuşatma

Fildişi Kıyısı'nda uluslararası toplumun devlet başkanı olarak tanıdığı Alassane Uattara hükümetine bağlı güçler, iktidarı terk etmeyen Laurent Gbagbo'nun evini kuşattı

Ülkenin en büyük ve en önemli kenti Abidjan'daki çatışma noktasından bildiren AFP muhabiri, "Gbagbo'nun adamları"nın, Uattara güçlerine direnmeye çalıştığını ifade etti.

AFP, Kokody semtindeki iki grup arasındaki çatışmanın dün gece itibarıyla başladığını ve Gbagbo'nun kuşatma altındaki başkanlık konutunda olup olmadığının bilinmediğini belirtti.

Fildişi Kıyısı’nda uluslararası toplumun devlet başkanı olarak tanıdığı Alassane Uattara hükümetine bağlı güçlerin, ülkenin en büyük ve en önemli kenti Abidjan’daki devlet televizyonu RTI’yı ele geçirdiği bildirildi.

Uattara hükümetinin ’savunma bakanlığı’ sözcüsü Leon Kuaku Alla yaptığı açıklamada, "RTI’yi ele geçirdik, cumhuriyetçi güçler RTI binasında" dedi.

Alla açıklamasında, "Hedefimiz Laurent Gbagbo’ya iktidarı terk etmesini sağlamak, bu çerçevede başkanlık sarayını da, başkanlık konutunu da ele geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Öta yandan AFP muhabirleri, Abidjan’ın merkezinde başkanlık sarayının yer aldığı Plateau adlı semte Uattara ile Gbagbo güçlerinin ağır silahlarla çatıştıklarını duyurdu. Muhabirler, kentin kuzeyinde Kokody semtinde yer alan başkanlık konutunun etrafında da çatışmalar meydana geldiğini belirtti.

Haberin Devamı