Dünya Devlet bedava eroin veriyor

Devlet bedava eroin veriyor

Paylaş
Devlet bedava eroin veriyor

Danimarka, bugünden itibaren belirli kliniklerde madde bağımlılarına bedava uyuşturucu verecek

Ülkede tartışmalara neden olan yasanın kabulünden sonra, sağlık ekiplerinin denetiminde uyuşturucu bağımlılarına gündüz saatlerinde uyuşturucu temin edilecek.

Tedavi amaçlı uygulama kapsamında açılan ilk kliniklerden biri olan başkent Kopenhag’ın kuzeybatısına düşen Tomsgordsvej’deki klinikte, uyuşturucu bağımlıları günlük yemekleri ile birlikte duş alabilecek ve diğer ihtiyaçlarını giderebilecek.

Uyuşturucu bağımlılarını kontrol altında tutmak ve sokak satıcılarından kurtarmak amacıyla açılan kliniklerde madde bağımlılarına durumlarına göre günde iki kez şırınga ile eroin verilebilecek.

Klinikte, daha önce uygulanan metadon tedavisine cevap vermeyenler ve diğer metotlarla tedavi edilemeyenlerin bakımı yapılacak. Danimarka hükümeti, uyuşturucudan kurtulamayan bağımlıları bir merkezde toplamayı amaçlarken, kliniklerde kullanacağı eroini de İsviçre’den ithal edecek.

Danimarka’da halen tedavi altında olan yaklaşık 8 bin madde bağımlısı hastanın yüzde 10’unun eroin bağımlısı da olduğu ifade ediliyor.

Kopenhag’da yeni açılan ve bugünden itibaren madde bağımlılarını kabul edecek Tomsgordsvej’daki klinikte 120 kişinin kalabileceği kaydedilirken, bir hastanın maliyetinin 200 bin Danimarka Kronu (yaklaşık 55 bin TL) olduğu bildirildi.

Dünyada halen Hollanda ile birlikte, İngiltere, Almanya ve İsviçre’de benzer klinikler bulunuyor.

Haberin Devamı