Gündem Devlet çok saf çıktı

Devlet çok saf çıktı

Paylaş
Devlet çok saf çıktı

55 yaşındaki Cüneyt Ö., kendisine kaliteli bir takım elbise aldı ve 'ava' çıktı. İyi giyimli, düzgün konuşan bu kişi İstanbul'da iki, İzmir'de bir kaymakamı ayrı zamanlarda dolandırdı.

JEST YAPTILAR’

Haberin Devamı

İstanbul’da 2 hafta önce iddiaya göre; bir ilçenin kaymakamlığa giden dolandırıcı, kendini savcı olarak tanıtıp adının Bekir Selametoğlu olduğunu söyledi. Görüşme isteğini kaymakam kabul etti. Sahte savcı, uzun bir sohbet sonrası “Kapanmadan döviz almaya gideceğim” deyip müsaade istedi. Kaymakam, jest olsun diye sahte savcının yanına koruma polisini verdi, makam aracını da tahsis etti. Koruma polisi, sahte savcıyı tanıdık bir döviz bürosuna götürdü.

KAYMAKAMIN ADI YETTİ

8 bin 300 euro ile 1400 dolar alan sahte savcı, “Parayı 1 saat sonra gönderiyorum” dedi. Döviz bürosundakiler ‘kaymakamın tanıdığı’ diye itimat etti. Sahte savcı, polise “Ben kaymakama gidiyorum. Sen de şu adrese git. Sana 20 bin TL verecekler, döviz bürosuna götür” dedi. Koruma, verilen adresten eli boş döndü. Dolandırıcı ortadan kaybolunca gerçek anlaşıldı. Bu kişinin benzer şekilde biri İstanbul’da diğeri İzmir’de iki kaymakamı daha aynı yöntemle toplam 21 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

300 BİN TL ÇALMIŞ

Döviz bürosundaki güvenlik kamerasındaki görüntülerden dolandırıcının Cüneyt Ö. (55) olduğu belirlendi. Cüneyt Ö.’nün, 25 ayrı dolandırıcılık davasından yargılandığı, hakkında 9 ayrı tutuklama kararı olduğu belirlendi. Cüneyt Ö.’nün Fethiye’de olduğu saptandı. İstanbul’dan giden bir polis ekibi dolandırıcıyı plajda güneşlenirken yakaladı. Sahte savcının dolandırıcılık olaylarından bugüne kadar yaklaşık 300 bin TL çaldığı tespit edildi.

Ali AKSOYER/DHA