Hakan Çelik Devlet hangi organlarla yönetilir (!)
HABERİ PAYLAŞ

Devlet hangi organlarla yönetilir (!)

Siyaset yapmak dünyanın her yerinde zordur ama bazı ülkelerde insana ağır bedeller ödetir. Örneğin Hindistan’da siyaset yapıyorsanız her an bir suikaste kurban gidebilirsiniz. Rusya ya da İran gibi ülkelerdeyseniz muhalif görüşleri dile getirdiğiniz için başınıza korkunç şeyler gelebilir. Batı’ya ne kadar yakın olsa da pek çok özelliğiyle bir Doğu ülkesi olan Türkiye’de ise siyasetin türlü cilveleri vardır. Adamın biri kalkıp size “Bu adam sünnetsiz” bile diyebilir.

Evet, akıl alır gibi değil ama daha lider bile seçilmeden CHP genel başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında inanılmaz bir yıpratma, hatta yok etme kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

Dün, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın köşesinde okuduk:

Habervaktim isimli internet sitesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun sünnetsiz olduğunu yazmış!

Ben bu tip yazıları sadece marjinal bir grubun planı gibi görmüyorum. Belli ki birileri Kemal Kılıçdaroğlu’nun etnik kökeni üzerinden çirkinlikler yapacak. Aleviliği tartışma konusu yapılmak istenecek. Bu arada pek çok Alevi yurttaşımızı kıran inciten yazılar yazılacak, sözler sarf edilecek.

Umarım bu topa başka siyasetçiler ya da ciddi yayın organları da girmez. Cinsiyet, milliyet ve din ayrımı yapmanın ırkçılık olduğunu söylesek belki anlamayacaklar.

Beyin yetmez mi?

Bu işe soyunanlara verilecek en iyi cevap, Kemal Kılıçdaroğlu’nun eğer seçimi kazanırsa- ülkeyi başka bir yeriyle değil beyniyle yöneteceğini hatırlatmaktır!

CHP’nin bugünkü kritik kurultayı Türk demokrasisi açısından önemli bir dönüm noktası. Başkentte iki gün boyunca muhtemelen büyük bir duygu patlaması olacak, belki ciddi gerginlikler yaşanacak. Kolay değil, Deniz Baykal yıllarca bu partinin en önemli ismiydi. Ancak üç günde ayağının altındaki halı kayıp gitti. Partinin ve ülkenin kaderini etkileyecek bir süreç başladı. CHP’nin AK Parti karşısında önemli bir alternatif ortaya koyup koyamayacağını yakında daha iyi göreceğiz.

Çünkü biliyoruz ki bir partinin liderinin değişmesiyle her şey bitmiyor. Bundan sonra CHP’nin politikalarında kadınlar ve gençlerin rolü ne olacak? Dış politikada nasıl hareket edecek? Ekonominin temel sorunlarına ne tür çözümler getirecek. Bütün bu soruların yanıtlarını önümüzdeki aylarda alacağız.

Haberin Devamı

Bugün sabah saatlerinden itibaren 24 televizyonunun canlı yayınında gelişmeleri kamuoyuna aktaracağım. Stüdyoda Akif Beki, Mustafa Karaalioğlu, Prof. Dr. Fuat Keyman ve Tarhan Erdem ile birlikte canlı bağlantılarla kurultayı takip edeceğiz.

Genç Bakış’a büyük ilgi

Çarşamba gecesi Kanal D’de yayınlanan Genç Bakış programının konuğuydum. Milliyet Gazetesi köşe yazarı Abbas Güçlü’nün hazırladığı ve Türkiye televizyonlarının artık bir klasiği haline gelen Genç Bakış’a bu kez de muazzam bir ilgi vardı. Program Yalova’da çekildi. Yalova Üniversitesi öğrencileri ve Yalovalı lise öğrencilerinin de katılımıyla çok canlı ve enerjik program oldu. Genç Bakış’a benim dışımda Yalova Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay, Ortadoğu Teknik Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise partisindeki olağanüstü durum nedeniyle yayına gelemedi. Programda dış politika ve CHP kurultayının yanı sıra eğitimde Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu sorunları konuştuk.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder