Gündem Devlet iyi yetiştirdi

Devlet iyi yetiştirdi

Paylaş
Devlet iyi yetiştirdi

5 yaşındayken Siirt Valiliği Yetiştirme Yurdu'na verilen Nedim Kök, üniversite sınavında 796'ncı olarak büyük bir başarıya imza attı

14 YILDIR YURTTA KALIYOR

Haberin Devamı

Siirt’te yaşayan Güllü Kök kocasını kaybedince 3 çocuğuyla başbaşa kaldı. Çok yoksul olan Güllü Kök 5 yaşındaki oğlu Nedim ve 3 yaşındaki Abdurrahman’ı valiliğin yetiştirme yurduna verdi.

2 yaşındaki kızı Zeynep’i ise kendi büyüttü. 14 yıldır yetiştirme yurdunda kalan Nedim ve Abdurrahman, devletin sağladığı imkanlarla büyüdü ve eğitimlerini sürdürdü. Çok başarılı bir öğrenci olan Nedim bu yıl girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 497 puan alarak 710’uncu, ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nda ise 503 puanla 796’ncı oldu.

KARDEŞLERİ DE BAŞARILI

Nedim bu dereceleriyle, üniversite sınavlarında her yıl Türkiye sıralamasının alt sıralarında yer alan Siirt’in de gururu oldu. Nedim Kök, “Öğretmenlerim ve yurttaki yetkililer bana çok destek verdi. Onları mahçup etmediğim için çok sevinçliyim. Devlet bana imkan sağlamasaydı bu başarıyı elde edemezdim” dedi.

Haberin Devamı

Nedim’in aynı yetiştirme yurdunda kalan kardeşi Abdurrahman (17) ve annesiyle yaşayan kızkardeşi Zeynep (16) de çok başarılı öğrenciler. İkisi de Anadolu Lisesi’nde okuyor. Çocuklarının başarısıyla gurur duyan Güllü Kök ise 3 ayda bir aldığı 500 TL’lik sakat maaşı ve valiliğin aylık 200 TL’lik yardımıyla hem geçiniyor hem de kızını okutuyor.

Turan KOYUNCU/DHA