Gündem Devlet koruyacağına ailesine iade etmiş

Devlet koruyacağına ailesine iade etmiş

Paylaş
Devlet koruyacağına ailesine iade etmiş

Bedrettin dramında devletin ihmalinin de olduğu ortaya çıktı

MUHAFAZA ALTINDA

İstanbul’da Haliç Köprüsü’nde yaralı halde bulunan 5 yaşındaki Bedrettin’in dramında bir de ihmal ortaya çıktı. Duyanların için sızlatan olay sonrası harekete geçen Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yetkilileri, Bedrettin ile kardeşleri S., F., A. ve Y.’nin sokakta çalıştırılması nedeniyle zaman zaman il müdürlüğüne bağlı mobil ekipler tarafından “muhafaza altına alındığı ve ailelerine tesliminin sağlandığı” bildirildi.

KÜÇÜK BİR UYARI

Açıklamada “Fiziksel şiddet ve işkenceye maruz kalan çocuk, 7 Ekim 2006’da İstanbul İl Müdürlüğü’ne bağlı mobil ekipler tarafından muhafaza altına alındığı ve gerekli uyarılar yapılarak aynı tarihte ailesine teslim edilmiştir” denildi. Bu açıklama sonrası Bedrettin’in daha 1.5 anensinin kucağında dilendirildiği öğrenildi. Ancak devletin küçük bir uyarı sonrası çocuğu aileye teslim etitği ortaya çıktı.

DAHA ÖNCE YAKALANMIŞ

Bedrettin’in ailesinin Adana Kozan’a bağlı Turgutlu köyünde ikamet etttiği ve sezonluk olarak İstanbul’a geldiği bildirilen açıklamada, “Çocuklarını sokakta çalıştırdığı için söz konusu aile hakkında Kabahatler Kanunu’na göre birkaç kez işlem yapılmış ve para cezası kesilmiştir” denildi. Minik Bedrettin’in daha önce bir kez emniyet güçlerince, dört kez de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince alınarak, ailesine işlem yapıldığı öğrenildi.

AİLESİNE DAVA

Psikolog ve sosyoloğun hazırladığı raporların adliyeye ulaştırılmasının ardından, çocukların ailelerine ve Bedrettin’in anne ve babasına TCK’nın “Aile düzenine karşı işlenen suçlar” başlığı altındaki 232. maddesi uyarınca “Aynı konutta birlikte yaşadığı kişilerden birine karşı kötü muamelede bulunmak” ve “Terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanmak” suçlarından bir yıla kadar hapis cezasıyla adli işlem yapılacak.

2