Gündem Devlet sahip çıktı, okula döndü

Devlet sahip çıktı, okula döndü

Paylaş
Devlet sahip çıktı, okula döndü

Antalya'da lise öğrencisiyken kendisine aşık olan Abdullah Minaz'ın tehditleri yüzünden okulunu bırakmak zorunda kalan 16 yaşındaki E.A., yeniden okula döndü

Emek Mahallesi'nde ailesiyle birlikte oturan E.A., aynı mahallede oturan ve çeşitli suçlardan 3 ayrı sabıkası bulunan işsiz 25 yaşındaki Abdullah Minaz’ın kendisine olan aşkı, tehditleri ve kaçırma girişimleri nedeniyle lisedeki eğitimini 2 yıl önce bıraktı.

Daha önce iki kez kaçırılmak istenen ve defalarca tehdit edilen genç kız, son olarak geçen Temmuz ayında babaannesi Fındık A. ve ablası Semra A.'nın yanında Sakarya Parkı'ndan üçüncü kez kaçırılmak istendi.

Genç kız ve ailesinin polis merkezine gidip şikayetçi olması üzerine açılan davanın ilk duruşması Antalya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen 11 Ekim'de görüldü.

Minaz hakkında kaçırma girişimleri nedeniyle açılan davada ifade vermek üzere ailesiyle adliyeye gelen genç kızın dramı medyada geniş yer buldu. Haberlerin ardından E.A.'nın çığlığını duyan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın talimatı ile yetkililer harekete geçti.

Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, beraberinde psikologlar, çocuk gelişim uzmanı ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde görevli polislerle birlikte genç kızın yaşadığı eve geldi.

"YÜZÜNE KEZZAP ATACAĞIM"

Çılgın aşığın kızını, “Senin bacaklarımı keseceğim, yürüyemez hale geleceksin. Yüzüne kezzap atacağım” gibi tehditlerle korkuttuğunu belirten anne Hatice A., şunları söyledi: “Psikopat, sapık bir oğlan.

Çocuğum okumak istemişti. Pazara çıkmak istediğimiz zaman bile peşimizden gelmemesi için başka sokaklara giriyorduk. Şimdi devletin sahip çıkmasıyla birlikte biricik kızım çok istediği okuluna döndü. Onun mezuniyetini ve ardından üniversite yıllarını görebilmek, benim için en büyük mutluluk.”

Teslime TOSUN/ANTALYA (DHA)