Gündem Devlet yanlışlıkla yardım etmiş!

Devlet yanlışlıkla yardım etmiş!

Paylaş
Devlet yanlışlıkla yardım etmiş!

Anne Eda Çakmak, yürüme engelli oğlunun tedavi masrafını devletin ayda ödediği 190 liralık yardımla karşılıyordu. Devlet “Yardımı yanlışlıkla yapmışız” diyerek verdiği 4 bin 481 lirayı yüzde 50 faiziyle geri istedi

ENGELLİLER İÇİN FON VAR

Haberin Devamı

Bodrum’da yaşayan ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisi Tarkan Tıkız’a 2 yıl önce ‘Spastik kuadriparezi’ teşhisi konuldu.

Yılın sadece 4 ayı asgari ücretle çalışarak iki çocuğuna bakan anne Eda Çakmak, yürüme engelli oğlu Tarkan’ın tedavi mafraflarını karşılayamıyordu. Bu nedenle devletten engelliler için ödenen yardımı almak için Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’na başvurdu. Anne Eda Çakmak’ın başvurusu kabul edildi.

‘SİGORTALIYA YARDIM YOK’

Devlet, Tarkan için 1 Eylül 2008’den itibaren ayda 190 lira ödemeye başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan geçen temmuzda gelen bir tebligat anne Eda Çakmak’ı şoke etti.

Tebligatta, “Sigortalı çalışanlara devlet yardım yapmıyor. Sizin de sigortanız varmış. Yanlışlıkla yardım yapmışız. Ödenen 4 bin 481 lirayı yüzde 50 faizi ile en kısa sürede geri verin” yazıyordu.

Haberin Devamı

‘BENİ HAPSE ATSINLAR’

İki çocuğuyla tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veren Eda Çakmak, “Devletin ödediği yardım parasıyla Tarkan’a protez bacak aldım. SGK’lı olduğumu da belge ile bildirdim. Ödemezsem hapse girecekmişim. Çocuğumun protezlerini alıp götürsünler. Beni de hapse atsınlar” diyerek gözyaşı döktü.

Tarkan ise “En büyük isteğim en kısa zamanda yürümek ve eğitimimi tamamlamak” dedi.

Yaşar ANTER/DHA