Siyaset Devleti buluşturdu
Paylaş
Devleti buluşturdu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazı devleti buluşturdu

Kanser tedavisi gördüğü Amerika’da yaşamını yitiren Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, dün Ankara’da düzenlenen törenle Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Özdemir Özok’un Kocatepe’deki cenaze törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Devlet Bahçeli katılırken, hükümeti Devlet Bakanı Hayati Yazıcı temsil etti.

Özdemir Özok için ilk tören, Başkanı olduğu TBB’de yapıldı. Törene, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile çok sayıda milletvekili ve hukukçu katıldı.

Yargıçlar da ağlar

Törende Mustafa Birden ve Hasan Gerçeker’in gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti.

Özdemir Özok’un avukat kızı Ayça Özok Ener, “Canım babam” diye başladığı konuşmasında “O, birleştirici olmak isterdi. Buna dikkat edelim. Sözün bittiği yer burası” dedi.

TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler de Özdemir Özok’un Anayasa Mahkemesi üyeliğini, bir siyasi partiye üye olduğu gerekçesiyle kabul etmediğini anımsatarak, “Bu durum Özok’un karakterindeki dürüstlüğün dışavurumudur” diye konuştu.

‘Dikkat ediyorum’

Özdemir Özok için ikinci tören Kocatepe Camii’nde yapıldı. Buradaki törene CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yanı sıra bütün yüksek yargı organlarının başkanları katıldı.

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Özok ailesine başsağlığı dilerken, Özok’un eşi Neşe Özok ve kızları, kanser tedavisi olan Tüzmen’e “Siz de dikkatli olun, kendinize dikkat edin” dediler. Bunun üzerine Tüzmen de “Dikkat etmeye çalışıyorum” karşılığını verdi.

2

Haberin Devamı