Siyaset 'Devleti yönetenler bilgi sızdıramaz'
Paylaş
'Devleti yönetenler bilgi sızdıramaz'

Erzurum mitingi sonrası gazetecilerle sohbet eden Bahçeli konuyla ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'ı suçladı

'Başbakan’dan hesabını sorarız’

Haberin Devamı

Hükümete yakınlığı ile bilinen bir gazetede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başbakan Yardımcılığı döneminde Kuzey Iraklı Kürt Lider Mesud Barzani’ye para ve silah yardımı yaptığı yer almıştı. Erzurum mitingi sonrası gazetecilerle sohbet eden Bahçeli konuyla ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’ı suçladı.

Bahçeli, “Devlet sorumluluğunu üstlenmiş kişi olarak bu gibi konularda bilgi vermem. Yönetimde bulunduğum süre içinde üçüncü şahısların bilmesi gereken konular kadar konuşuruz. Sızma mı neyse onu Başbakan bulacak. Başbakan bu açıklamayı yapacak, yapmazsa hesabını sorarız” dedi.

‘Dibi görünmeyen kuyudan su içmem’

Bahçeli, Başbakan Erdoğan’la CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki türban tartışması için de “Türban meselesini alaya alacak tarzda, tasarımcıya gideceklermiş, şöyle olacakmış böyle olacakmış gibi referandum öncesinde tartışmaya açıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, AK Parti ile CHP arasında uzlaşma olursa katkı verip vermeyecekleri konusunda ise geçmişteki türban düzenlemesinde yaşadıkları olumsuz tecrübeyi anımsatarak, “Bir Devlet Bahçeli kuralı söylüyorum. Dibi görünmeyen kuyudan su içmem” diye konuştu.