Candaş Tolga Işık DEVLETİN ELE GEÇİRİLMEMESİ İÇİN BİR MEKANİZMA ŞART
HABERİ PAYLAŞ

DEVLETİN ELE GEÇİRİLMEMESİ İÇİN BİR MEKANİZMA ŞART

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde gazetecileri ağırladı. Toplantıya ben de katıldım. Kurtulmuş’un gündeminde terörle mücadele vardı. Başbakan Yardımcısı öncelikle FETÖ’yle mücadele konusunda medyaya gösterdiği milli duruş için teşekkür etti.



FETÖ’NÜN ALGI OPERASYONU: EKONOMİ VE İNSAN HAKLARI
“FETÖ’nün Türkiye’de beli kırıldı. Ama yurt dışı için aynı şeyi söylemek mümkün değil” dedi ve ekledi: “İşimiz daha bitmedi... 40 yıldır devletin içine sızıp örgütlenmiş bir çete bu... Ülkenin bütün değerlerine savaş açmış bir terör örgütü... 15 Temmuz’dan sonra ‘Yenildik, kaybettik’ diyerek geri çekilmek yerine birkaç konu üzerinden algı operasyonu yapıyorlar.” Numan Bey, FETÖ’nün darbeyi başaramayınca yürüttüğü algı operasyonunu iki başlıkta topladı. 1- Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor algısı yaratmak. 2- İnsan hakları ihlalleri iddialarıyla ülkeyi dışarda zor duruma sokmak.


DEVLETTE EHLİYET; LİYAKAT VE SADAKAT OLMALI
Kurtulmuş’un FETÖ konusundaki şu sözleri dikkat çekiciydi: “FETÖ’yle mücadele devam ediyor, edecek. Bu dönemde FETÖ, PKK ve IŞİD’in daha da yakınlaştıklarını ve işbirliği içinde olduklarını görüyoruz.” Başbakan Yardımcısı FETÖ üzerinden Türkiye’deki diğer cemaat ve tarikatlarla ilgili de bir tespitte bulundu: “FETÖ’yle mücadeleden çıkaracağımız en iyi ders şudur: Seküler ya da dini cemaatler... Herhangi bir kapalı grubun devleti ele geçirmesinin önüne geçilmeli. Bunun en iyi yolu devleti şeffaflaştırmak, kadroları herkese açmaktır. Ehliyet; liyakat ve millete sadakat olmalı. Bu mekanizmayı geliştirip, yerleştirirsek Türkiye Cumhuriyeti bu tehlikeden ilelebet korunmuş olur.”


KUZEYDE ‘PYD KORİDORUNA’ İZİN VERMEYECEĞİZ
Kurtulmuş’a terör başlığı altında PYD, IŞİD ve Suriye’de devam eden TSK operasyonu da sorduk: “Suriye’de savaşa girmedik. Suriye’deki savaşın bir tarafı değiliz. Kendi sınırımızda tehdit oluşturan hiçbir örgüte tahammül edemeyiz. Oradaki tehdidi ortadan kaldırmak için müdahale ettik. Suriye’de kalıcı olmak amacında da değiliz.” Başbakan Yardımcısı TSK’nın bölgede sıcak temasa girip, çatıştığı PYD güçleri konusunda da şunu söyledi: “Suriye’nin kuzeyinde uzanan ‘PYD Koridoru’, orada boydan boya tamamen PYD’nin kontrolünde bir bölge oluşması Suriye’nin bölünmesi demektir. Türkiye buna karşıdır ve izin vermez. Bunu defalarca söyledik. TSK operasyonun bir amacı da buna engel olmak.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder