Siyaset Devlette sır kavgası
Paylaş
Devlette sır kavgası

Arınç'a suikast hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 subayın Seferberlik ve Tetkik Başkanlığı'ndaki ofislerinde önceki gece yapılan aramada 'devlet sırrı' kavgası yaşandı

ARAMA 19.30’DA BAŞLADI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara Çukurambar’daki evinin çevresinde yakalanan Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.G.’nin görevli olduğu Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanlığı Karargahı’na önceki akşam polis baskın yapmıştı.

Özel yetkili savcı Mustafa Bilgili’nin kontrolünde yapılan bu baskında, ‘devlet sırrı’ kavgası yaşandığı ortaya çıktı.

SAVCILAR ODALARA GİREMEDİ

11 saat süren arama sırasında Savcı Mustafa Bilgili ve Savcı Şemsettin Özcan bazı oda ve dolaplara da bakmak istedi. Askeri yetkililer ise Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan arama kararının sadece Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.’nin bilgisayarları ile dökümanlarını kapsadığını belirterek buna izin vermedi. Uzun süren tartışmalara rağmen askeri yetkililer savcıları odalara sokmadı.

HAKİMİ KARARGAHA ÇAĞIRDILAR

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ‘Sır niteliğindeki bilgiler hakim tarafından incelenir’ şeklindeki maddesi uyarınca Savcı Mustafa Bilgili, arama kararını veren 11. Ceza Mahkemesi üyesi Hakim Kadir Kayan’ı karargaha çağırdı.

Kadir Kayan gece 02.00’de karargaha girip aramaya katıldı. Hakim Kadir Kayan arşiv odasına girmek istedi ama askerler “Bu sırlar açıklanamaz” deyip buna da izin vermedi.

ARŞİV ODASI MÜHÜRLENDİ

Bunun üzerine Hakim Kadri Kayan “Madem biz giremiyoruz, siz de giremezsiniz” deyip arşiv odasının kapı ve penceresini mühürletti.

Aramadan sonra Arınç’ın evinin çevresinde yakalanan Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G. ile, birlikte çalıştıkları bir albay ve 5 astsubay gözaltına alınarak Merkez Komutanlığı’na götürüldü. Astsubaylardan birinin evinde askeri savcı eşliğinde arama yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı