Gündem Devletten satılık göl

Devletten satılık göl

Paylaş
Devletten satılık göl

Antalya Defterdarlığı, ortasından yol geçen Avlan Gölü'nün de aralarında olduğu toplam 52 milyon metrekarelik hazine arazisini satışa çıkardı

Antalya Defterdarlığı 52 milyon metrekare hazine arazisini, yatırımcıları teşvik amacıyla satışa çıkardı. Satılacaklar listesinde Avlan Gölü de bulunuyor. Gölü alan yatırımcı buraya, gıda üretimi amaçlı fabrika ve soğuk hava deposu kurabilecek.

Haberin Devamı

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz, Avlan Gölü’nün listeye alınmasını ‘trajikomik’ olarak değerlendirdi. Hediye Gündüz, Avlan’ın 1967’de devlet tarafından kurutulduğunu ve 1997’de tekrar su tutulmaya başlanarak geri kazanıldığını ve göl olarak tescil edildiğini söyledi.

Gölün kurutulması sonucu ortaya çıkarılan arazilerin toplam alanının 26 bin dönüm olduğu belirtildi. Sivil toplum örgütlerinin bu girişimi mahkemeye taşıyacağı da öğrenildi.

‘KİMSEYE SATTIRMAYIZ’

Avlan Gölü Koruma ve Güzelleştirme Derneği daha önce yaptığı açıklamada, “Avlan Gölü’nü kimseye peşkeş çektirmeyiz. Alınacaksa dernek olarak biz kiralar ve doğal görüntüsünü bozmadan ne gerekiyorsa yaparız” demişti. Defterdarlığın satış listesinde göl ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

Haberin Devamı

* Taşınmaz parsel, gölün büyük kısmının kuruması sonucu oluşuyor.

* İçerisinden Elmalı- Finike karayolu geçiyor.

* Kış aylarında, güney kısmının su toplaması sonucu gölleşiyor.

* Bazı kısımlar tarımsal amaçlı kullanılıyor.