Gündem Devrimci Karargah'tan özel görüntüler

Devrimci Karargah'tan özel görüntüler

Paylaş
Devrimci Karargah'tan özel görüntüler

3 ilde düzenlenen Devrimci Karargah örgütüne yönelik eşzamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alınırken, AK Parti'ye bombalı saldırı güvenlik kameralarına takıldı

Gözaltına alınan şüpheliler bugün İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Yakalanan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan arabada 5 tüfek, 7 tabanca, 8 şarjör, dürbün, 2 kelepçe, 2 cop, 7 komando bıçağı, şok cihazı, 166 fişek, 23 sahte kimlik ve sürücü belgesi, 42 sahte mühür ve kaşe, 5 kar maskesi, muşta ile çok sayıda örgütsel doküman ve bilişim malzemesi ele geçirildi.

Operasyon öncesinde gözaltına alınacak kişilerin kimlik tespit çalışmaları polis tarafından büyük bir titizlikle yapıldı. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, daha sonra korsan gösterileri katılarak molotof atan ve güvenlik güçlerine saldıran kişileri kamera görüntülerinden tespit etti.

Şüphelilerin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2881","2881","201009","2881-9.jpg");



AK PARTİ'YE BOMBALI SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

Polis, yapılan operasyondan sonra ele geçirilen silah ve malzemeleri bugün habercilere gösterdi. Operasyon ve şüphelilerin tespitine yönelik görüntüler habercilere dağıtıldı.

Polis tarafından hazırlanan CD'de ilk olarak Devrimci Karargah örgütünün eylemleri ile ilgili görüntüler yer aldı. Hazırlanan CD'de 7 Ağustos 2008 yılında Selimiye Kışlası'na yapılan havan saldırısı, 23 Ağustos 2008 yılında Karacaahmet Mezarlığı'na bomba konulması, 1 Aralık 2008 tarihinde Ak Parti İl Başkanlığı'na bombalı saldırı, Bostancı'da Emniyet Amiri Semih Balaban'ın şehit olduğu ve Devrimci Karargah örgütünün lideri Orhan Yılmazkaya'nın öldürüldüğü operasyonun görüntülerine yer verildi.

Görüntülerde ayrıca şehit Emniyet Amirinin cenaze töreni görüntülerine de yer verildi. Dağıtılan görüntüler arasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı girişindeki patlamanın güvenlik kamerası görüntüleri de yer alıyor

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2882","2882","201009","2882-4.jpg");



KORSAN GÖSTERİCİ KOL SAATİNDEN TESPİT EDİLDİ

Terörle Mücadele polislerince yapılan operasyonda çok sayıda kişi daha önce katıldıkları korsan gösterilerde çekilen kamera görüntülerinden tespit edildi.

Görüntülerdeki bazı kişilerin, Gazi Mahallesi'nde yapılan basın açıklamalarında çekilen görüntüleri, korsan gösterilerde çekilen görüntüleri ile karşılaştırıldı.

Görüntülerde yüzünde kar maskesi olan bir gösterici, polislerin dikkati sonucu kolundaki saatten teşhis edildi.

Felat BOZARSLAN-Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL (DHA)