Spor 'Devşirme atletlere sıcak bakmıyoruz'

'Devşirme atletlere sıcak bakmıyoruz'

Paylaş
'Devşirme atletlere sıcak bakmıyoruz'

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, yabancı atletlerin Türk vatandaşlığına geçirilerek Türkiye adına yarıştırılmalarına artık sıcak bakmadıklarını söyledi

Mehmet Terzi, son olarak kısa mesafe koşucusu Azeri atlet Ramil Guliyev’in Türk vatandaşlığına geçirilerek olimpiyatlarda Türkiye adına yarıştırılması için girişimler yürütüldüğünü kaydetti.

Son olarak Türk vatandaşlığına geçirilen Kenya asıllı Tarık Langat Akdağ (Patrick Langat Kipkirui) (3000 engelli), İlham Tanui Özbilen (William Tanui) (1500 metre) ile Polat Kemboi Arıkan’ın (Paul Kemboi) (5000 metre) Londra Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edeceğini belirten Terzi, şöyle konuştu: "Üç atletimiz de olimpiyatlarda yer alacak.

Bunların Türkiye adına yarışmalarında sıkıntı bulunmuyor. Çünkü daha önce ülkeleri adına yarışmadılar. Geçen yıl Türk vatandaşlığına kabul edildiler. Branşlarında da olimpiyat A barajını aşmayı başardılar. Artık yabancı atlet düşünmüyoruz."

Daha önce Türk vatandaşlığı kabul edilen Guliyev’in de 2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye adına yarışabilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girdiğini anlatan Terzi, "Azerbaycan Atletizm Federasyonunun izin vermesi gerekiyor. Guliyev Türk vatandaşlığına geçti ama daha önce Azerbaycan adına yarıştığı için Türkiye adına izinsiz yarışamıyor. Başbakan’ın Guliyev ile ilgili girişimlerinin sonucunu bekliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı