Dünya Dexter'a özenip kardeşini öldürdü

Dexter'a özenip kardeşini öldürdü

Paylaş
Dexter'a özenip kardeşini öldürdü

ABD'de küçük erkek kardeşini boğarak öldüren 17 yaşındaki Andrew Conley adli tıp uzmanı bir seri katilin hikayesinin anlatıldığı Dexter dizisinden etkilendiğini söyledi

Kendini Dexter karakteriyle özdeşleştirdiğini söyleyen Conley, polise yıllardır birini öldürmek istediğini, cinayet işleme isteğinin yemek isteyen aç bir insanın hissettikleri gibi olduğunu ve babasını öldürmeyi de hayal ettiğini anlattı.

10 yaşındaki kardeşi Conner ile oyalanırken birden ellerini boynuna doladığını ve 20 dakika boyunca kardeşinin boğazını sıkarak öldürdüğünü anlatan Conley, kardeşinin cansız bedenini bir çöp torbasına koyup Indiana'daki bir parka attı.

Daha sonra kız arkadaşının evine giden Conley, film izledi. Conley mahkemedeki ifadesinde "(Dexter'ı kastederek) Tıpkı onun gibi hissediyorum. O da öldürme güdüsünü birinin canının hamburger çekmesine benzetiyordu" dedi.

Oyuncu Michael C Hall, Miami emniyetinde çalışan bir uzman, ama aynı zamanda kurbanlarını tüyler ürpertici şekilde öldüren bir seri katil olan Dexter karakteriyle Altın Küre Ödülü'nü kazandı.

Ancak dizi ABD'de şiddet içeriği nedeniyle eleştirilerin hedefi de oldu. Conley'in avukatları gencin cinayet sırasında akıl sağlığının yerinde olmadığı savunusunu yaparken, Conley'in en az 45 yıl hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Savcılar ise şartlı tahliyesiz müebbet hapis isteminde bulunacak. Dexter'ın daha önce de cinayete 'ilham olduğu' öne sürülmüştü. 2008'de 29 yaşındaki Kanadalı Mark Twitchell, diziden bir bölümü taklit ederek 39 yaşındaki Johnny Altinger'i öldürmüştü.

Haberin Devamı