Gündem DGS kaçta bitecek? DGS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

DGS kaçta bitecek? DGS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

Paylaş
DGS kaçta bitecek? DGS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

Bugün on binlerce aday DGS'ye giriyor. 2 yıllık eğitimlerini 4 yıllık eğitime tamamlamak isteyenler saat 10.15'te kritik sınava girecekler. Adaylar, sınavın kaçta biteceğini sorgularken sınav biter bitmez soru ve cevapların ne zaman yayımlanacağını merak edip araştırma yapacak.

On binlerce aday bugün hayatlarının en kritik sınavına giriyor. Yükseköğretim tahsilini lisans düzeyine çıkarmak isteyen adaylar Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) ter dökecekler. On binler sınavın kaçta başlayıp kaçta biteceğini merak ediyor. Öte yandan bir diğer gündem maddesi ise DGS soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağı olacak.

Haberin Devamı

DGS KAÇTA BAŞLAYIP KAÇTA BİTECEK?

DGS saat 10.15'te başlayacak. Sınav süresi 150 dakika olurken saat 12.45'te sınav sona erecek. Her sınavda olduğu gibi bu sınavda da 15 dakika kuralı geçerli olacak ve geç kalanlar sınava alınmayacak.

DGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Sınavın sona ermesiyle birlikte en çok araştırılan konu soru ve cevapların ne zaman yayımlanacağı olacak. Her bir aday internete girerek ÖSYM'den bu sorunun cevabını almaya çalışacak. Fakat soru ve cevaplara ilişkin net bir saat ve tarih yok. Soru ve cevaplar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

DGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

Haberin Devamı

SINAVDA KALEM VERİLECEK Mİ?

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından

sağlanacaktır. Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.