Gündem DGS tercih başvurusu nasıl yapılır? Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS tercih başvurusu nasıl yapılır? Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
DGS tercih başvurusu nasıl yapılır? Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS tercih başvuruları dün başladı. DGS'den başarılı puan alanlar, tercih işlemleri için kolları sıvadı. Binlerce kişi 'DGS tercih başvurusu nasıl yapılır?' sorusuna cevap arıyor. Öte yandan Tercih işlemini tamamlayanlar 'DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?' diye araştırmaya başladı bile...

DGS tercihleri dün başladı eylül ayının 14'üne kadar devam edecek. DGS'den başarılı puan alanlar, tercih kılavuzunu dikkatlice inceleyerek başvurularını tamamlıyor. Başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını bilmeyenler ise 'DGS tercih başvurusu nasıl yapılır?' sorusunu soruyor. Başvuru işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayanlar ise 'DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?' diye araştırıyor.

Haberin Devamı

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecektir. Bu metin, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili olarak yerleştirme esaslarını kapsamaktadır. Yerleştirme işleminde bu bilgiler ile birlikte, 2018-DGS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

DGS TERCİH KILAVUZU

Tercih işlemleri 7-14 Eylül 2018 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tablo-2’nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir.

DGS TERCİH BAŞVURU İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

Haberin Devamı