Gündem DGS tercih sonuçları için gözler 20 Eylül'de... Yerleştirme sonuçları yarın mı açıklanacak?

DGS tercih sonuçları için gözler 20 Eylül'de... Yerleştirme sonuçları yarın mı açıklanacak?

Paylaş
DGS tercih sonuçları için gözler 20 Eylül'de... Yerleştirme sonuçları yarın mı açıklanacak?

DGS tercih sonuçları için nefesler tutuldu. Geçen yıl 6 gün içerisinde açıklanan DGS tercih sonuçları için gözler bu yıl 20 Eylül'e çevrildi. İşte detaylar...

"DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu şu sıralar gündemde... Sonuçların açıklanmasına kısa bir süre kala gözler ÖSYM'de... Geçen yıl DGS tercih sonuçlarının 6 gün içinde açıklanması sebebiyle 20 Eylül tarihi büyük bir önem taşıyor. Yerleştirme sonuçlarının ardından ise ek yerleştirme heyecanı başlayacak.

Haberin Devamı

DGS TERCİH SONUÇLARI İÇİN GÖZLER YARINA ÇEVRİLDİ

DGS tercih başvuruları 7-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Geçen yıl ise 19-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmişti. 2017'de sonuçların açıklanma tarihi 2 Ekim'di. Bu yıl 7-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen başvuru süreci nedeniyle sonuçların 20 Eylül'de açıklanması bekleniyor. Sonuçların bu tarihten daha önce veya daha sonra açıklanma ihtimali de göz önünde bulundurulmalı... Sonuçlar açıklanır açıklanamaz aşağıdaki linke tıklayınız.

DGS TERCİH SONUÇLARI

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir. 2018-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2018-2019 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir. ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

DGS EK YERLEŞTİRME OLACAK MI?

ÖSYM tarafından DGS yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması ya da adayların tercih etmemesi sonucunda boş kalan yerler için ek yerleştirme yapılır. DGS puanına göre yapılan ilk tercihlerde adaylardan ücret alınmaz. İlk tercih sonrasında tüm tercihler için adayların 15 Türk Lirası ücret ödemesi gerekir. Ek yerleştirme ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılır.

Haberin Devamı