Spor Diaby'den altın vuruş

Diaby'den altın vuruş

Paylaş
Diaby'den altın vuruş

İngiltere Premier Lig'de günün maçında Arsenal Liverpool'u 1-0 yenerken, zirvedeki Chelsea, Everton deplasmanından eli boş döndü

Emirates Stadı’nda oynanan ve 60 bin futbolseverin izlediği mücadelede, Manchester United ve Chelsea’ye karşı üst üste aldığı mağlubiyetlerle şampiyonluk yarışında geriye düşen Arsenal, güçlü rakibi Liverpool’u 72. dakikada Diaby’nin attığı golle 1-0 mağlup etti.

Arsenal Menajeri Arsen Wenger, Liverpool karşısında elde edilen 1-0’lık skorun ardından takımıyla 300’üncü galibiyetine ulaştı.

SAHA'YA ENGEL OLAMADILAR

Lider Chelsea, zorlu Everton deplasmanından puansız döndü. 17. dakikada Malouda ile 1-0 öne geçen "Maviler", 33 ve 75. dakikalarda Saha’nın gollerine engel olamazken, ligde 10 hafta sonra ilk yenilgilerini almış oldular. Karşılaşmada 2 gol atan Fransız yıldız Saha, 45. dakikada bir de penaltı kaçırdı.

Chelsea’nin puan alamadığı haftada en yakın takipçisi Manchester United da deplasmanda 2 puan bıraktı. Aston Villa’ya konuk olan ManU, 19. dakikada Cuellar’ın golüyle geriye düştüğü karşılaşmada, 23. dakikada Collins’in kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı ve mücadele bu skorla sona erdi. Maçın 29. dakikasında son haftaların formda futbolcusu Nani kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

TUNCAY, TAKIMINA 1 PUAN KAZANDIRDI

Tuncay Şanlı’nın takımı Stoke City, deplasmanda Wigan Athletic ile 1-1 berabere kalırken, kırmızı-beyazlı takıma beraberliği getiren golü 74. dakikada milli futbolcu kaydetti.

Menajer Tony Pulis’in ilk 11’de forma verdiği Tuncay Şanlı, Wigan Athletic karşısında bu sezon 3’üncü, Premier Lig’de ise 18’inci golünü atma başarısını gösterdi.

LİGDE ALINAN DİĞER SONUÇLAR

West Ham United-Birmingham City: 2-0
Wolverhampton Wanderers-Tottenham Hotspur: 1-0
Fulham-Burnley: 3-0
Manchester City-Bolton Wanderers: 2-0
Portsmouth-Sunderland: 1-1

ROONEY ZİRVEDE

Premier Lig’de gol krallığı yarışında Manchester United’lı Wayne Rooney, 21 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 17 golle Didier Drogba (Chelsea), 15 golle Jermain Defoe (Tottenham Hotspur) ve Darren Bent (Sunderland), 13 golle Carlos Tevez (Manchester City) ve Louis Saha (Everton), 12 golle de Fernando Torres (Liverpool) izliyor.

GELECEK HAFTANIN MAÇLARI

16 Şubat Salı
Stoke City-Manchester City

17 Şubat Çarşamba
Wigan Athletic-Bolton Wanderers

20 Şubat Cumartesi
Arsenal-Sunderland
Everton-Manchester United
Portsmouth-Stoke City
West Ham United-Hull City
Wolverhampton Wanderers-Chelsea

21 Şubat Pazar
Aston Villa-Burnley
Fulham-Birmingham City
Manchester City-Liverpool
Wigan Athletic-Tottenham Hotspur.

2

Haberin Devamı