Spor Diarra Galatasaray'da

Diarra Galatasaray'da

Paylaş
Diarra Galatasaray'da

Uzun süredir ön libero arayışında olan Sarı-Kırmızılı yönetim, Real Madrid'li yıldızın transferinde mutlu sona ulaştı

Osman Şenher-POSTA ÖZEL HABER

Haberin Devamı

Galatasaray transferde uzun süren suskunluğunu nihayet bozdu, Real Madrid’in dünyaca ünlü ön liberosu Mahamadou Diarra’yı kadrosuna kattı. İspanyol kulübüyle masaya oturan Genel Menajer Adnan Sezgin, yaptığı pazarlıkla Diarra’nın 11 milyon euro olan bonservis bedelini 5 milyon euroya kadar düşürdü.

İspanyol kulübüyle her konuda el sıkışan Sezgin, 29 yaşındaki oyuncuyu da uzun süren uğraşlar sonucunda ikna etmeyi başardı. 3 yıllık sözleşme yapılacağı öğrenilen Mahamadou Diarra’ya yıllık 2 milyon euro ödeneceği ifade edildi.

Mali’li futbolcu bugün İstanbul’a gelecek ve sağlık kontrolünden geçecek. Uzun süredir ön libero arayışında olan Galatasaray’da teknik direktör Frank Rijkaard yabancı transferlerin kampa yetiştirilmesini istiyordu. Bu gelişme sonrası Hollandalı hoca bir hayli rahatladı.

Haberin Devamı

Mahamadou Diarra kimdir?

18 Mayıs 1981’de Mali’nin Bamako şehrinde doğdu. 1.82 m. boyunda. Defansif orta saha oyuncusu. 1998-99 sezonunda Yunanistan ekibi OFI’de, 1999-2002 yılları arasında Hollanda’da Vitesse’de oynadı.

2002’de Fransız ekibi Lyon’a transfer oldu. 4 yıl forma giydiği dönemde 6 gol attı. 2006’dan bu yana ise Real Madrid’de oynuyor. İspanyol devinde 87 kez görev yaparken, 2 kez ağları havalandırdı.