Siyaset Dicle: Tutuklama olsaydı açılım biterdi
Paylaş
Dicle: Tutuklama olsaydı açılım biterdi

Dicle: Tutuklama olsaydı açılım biterdi

Cezaevindeki Hatip Dicle yeni bir iddia ile yeniden gündemde. Dicle, 'Habur'da tutuklama olsaydı demokratik açılım süreci sona erecekti' iddiasını ortaya attı.

Haberin Devamı

Mahmur Kampı ve Kandil'den Türkiye'ye Habur'dan giriş yapan ilk grubun sınırda salıverilmesi tartışması sürüyor. Eski DEP milletvekili Hatip Dicle, iddiasını bugün de sürdürdü. Dicle tutuklamaların olması durumunda , açılım sürecinin sona ereceğini söyledi.

KCK operasyonları çerçevesinde tutuklanan Dicle'nin Diyarbakır'daki duruşmada söylediği 'PKK'lıların serbest bırakılması konusunda Ahmet Türk ile Bakan Beşir Atalay anlaştı; yaptıkları görüşmede Atalay, 'Hakimler ve savcılar ayarlandı' bilgisini verdi' sözleri, İçişleri Bakanlığı ve Ahmet Türk tarafından yalanlanmıştı.

BDP: DİCLE'NİN DUYUMU YANLIŞ

Barış ve Demokrasi Partisi eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin bugünkü Meclis'teki grup toplantısında, Habur'dan geçişler konusunda hükümet temsilcileri ile iddia edilen konularda konuşulmadığını, görüşmede sadece geçiş sırasında "kalabalıkların kaosa dönüşmesinin" engellenmesine yönelik konuların ele alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Demirtaş, Hatip Dicle'nin söz konusu iddialarına zemin oluşturan duyumunun yanlış olduğunun söyledi.

GENSORU VERİLİYOR

CHP Grubu ise iddialar üzerine, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında yarın gensoru önergesi vereceğini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Meclis'te düzenlediği basınla sohbet toplantısında: 'PKK'yı aklamaya çalışan bir iktidarın İçişleri Bakanı o koltukta oturamaz. Bakan istifa etmelidir. Bakan Atalay ile Ahmet Türk'ün görüşmesi 23 Ekim'de kamuoyuna yansıdı. Bu suçüstü hali, mutabakat görüşmesiydi. Başbakan da durumunu gözden geçirmelidir.' dedi.