Gündem Dicle Üniversitesi'nde türbana yasak yok

Dicle Üniversitesi'nde türbana yasak yok

Paylaş
Dicle Üniversitesi'nde türbana yasak yok

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi'nde kampuse girişte türban yasağı uygulanmazken, öğrenciler birçok derse de yine türbanlarıyla girebiliyor

Siyasilerin ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın açıklamalarıyla son dönemde üniversitelerde ‘türban’ tartışmaları yeniden alevlendi.

Tartışmalar sürerken, Dicle Üniversitesi'nde de türbanlı öğrenciler kampusa serbestçe girebiliyor. Türbanlı öğrenciler birçok derse de türbanlarıyla girdiklerini belirtirken, bazı öğretim üyelerinin derslerine türbanla girilmesini istemediğini söyledi.

HER ÜNİVERSİTE KENDİ YÖNTEMİNİ BULMUŞ

YÖK: TÜRBANLI ÖĞRENCİ DERSTEN ATILMAYACAK

ERDOĞAN: YÖK KARARINI VERMİŞTİR

Türbanlı öğrenciler, öğretim üyelerinin tutumlarına göre türbanla derse girebildiklerini söyledi. Öğrenciler bu durumlarda, fakülte girişinde bulunan odalarda türbanlarını çıkararak ya da perukla derse girdiklerini anlattı.

Buradaki askılara asılan türbanlar ise ilginç görüntü oluşturdu. Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, üniversitede YÖK’ün belirlediği kurallar çerçevesinde hareket ettiklerini belirterek, bu konuda derse giren öğretim üyelerinin sorumlu olduğunu ve öğretim üyelerine herhangi bir baskı yapmadıklarını söyledi.

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR (DHA)