Gündem Dicle'nin avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

Dicle'nin avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

Paylaş
Dicle'nin avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

BDP'nin desteğiyle Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen, ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından vekilliği düşürülen cezaevindeki Hatip Dicle'nin avukatları, kesin olan ve itiraz yolu bulunmayan YSK kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

YSK tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle’nin avukatlarından Cihan Aydın, bugün bazı hukukçular tarafından gündeme getirilen ve milletvekilliğinin düşürülmesi konusunu ön gören anayasa’nın 85’inci maddesi gereğince Anayasa Mahkemesi’ne YSK kararının iptali için başvuracaklarını söyledi. Aydın, başvuru için hazırlık yaptıklarını yetişmesi halinde yarın ya da en geç salı günü Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarınıda belirtti.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Hatip Dicle kararı için "1- 2 gün daha bekleyelim. Bizim de söyleyeceklerimiz olabilir" demiş, bazı hukukçular ise Anayasa’nın 85. Maddesi’ne işaret ederek, söz konusu maddenin milletvekilliğinin düşürülmesini ön gördüğünü ve buna 7 gün içinde itiraz edilebileceğini belirterek yeni bir tartışma başlatmışlardı.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)