Gündem Didem Engin kimdir? Kaç yaşında nereli? Cumhurbaşkanı adayı mı oldu?

Didem Engin kimdir? Kaç yaşında nereli? Cumhurbaşkanı adayı mı oldu?

Paylaş
Didem Engin kimdir? Kaç yaşında nereli? Cumhurbaşkanı adayı mı oldu?

Seçimlere yaklaşık iki ay kala Cumhurbaşkanı adayları da çoğalıyor. İlk olarak gazeteci Levent Gültekin flaş bir çıkış yapıp aday olduğunu açıklamıştı. Bugün CHP'den iki isim birden adaylıklarını ilan ettiler. Bu isimler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin...

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhurbaşkanlığı için ortak adayını belirlemeden iki isim birden cumhurbaşkanı olmak için adaylıklarını ilan ettiler. Bu isimlerden ilki CHP Genel Başkanı Öztürk Yılmaz olurken ikinci isim ise CHP istanbul Milletvekili Didem Engin oldu.

24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP'den iki ismin çıkması kafa karışıklığına sebep olurken Didem Engin hakkındaki detaylar da merak konusu oldu.

DİDEM ENGİN KİMDİR?

13 Haziran 1977 tarihinde başkent Ankara'da dünyaya gelen Didem Engin'in babasının adı Fazıl Mümtaz, annesinin adı Meral'dir. Lise eğitiminin ardından, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü'nü bitiren Didem Engin, yüksek lisans eğitimini Belçika Bruges'deki College of Europe'da Avrupa Birliği ve Ekonomi alanından tamamladı.

Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Biriminin kurulmasında görev alan Didem aynı zamanda bir girişimcidir. 26 yaşındayken kurduğu danışmanlık şirketiyle ihracat geliştirme ve yatırım danışmanlığı hizmetleri de veren Engin, DEİK Türk-Fransız, Türk-Çin, Türk-Hint ve Türk-Hong Kong İş Konseylerinde Başkan Yardımcılığı, Türk-İngiliz ve Türk-Alman İş Konseylerinde ise Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Didem Engin, çok iyi düzeyde Fransızca ve İngilizce, orta düzeyde İspanyolca ve Latince bilmektedir.