Dünya Die Welt başörtülü işkadınlarını tanıttı

Die Welt başörtülü işkadınlarını tanıttı

Paylaş
Die Welt başörtülü işkadınlarını tanıttı

Alman "Die Welt" gazetesi, Almanya'da başarılı olmuş ve aralarında 4 Türk kadının yer aldığı başörtülü 5 Müslüman kadına sayfalarında yer verdi

Gazetenin internet sayfasında yer alan haberde, mimar Ayşe Uslu-Marschalkowski, avukat Nurhan Soykan, tasarımcı Yeliz Kesmen, Bonn Belediye Meclisi Üyesi Hülya Doğan ve Sosyolog Rufeyda El Mustafa tanıtıldı.

Mimar Uslu-Marschalkowski’nin, ailesi ile birlikte Almanya’ya geldiğinde önceleri ayrımcılığa uğramayacağına inandığı, çok iyi bir not ortalamasıyla mimar olmasına rağmen hiçbir yerde iş bulamadığı belirtildi.

Bu nedenle bağımsız olarak çalışmaya başlayan Uslu-Marschalkowski’nin 1991 yılında kendi rızasıyla başörtüsü takmaya başladığı belirtildi.

Avukat Soykan’ın da Almanya’da başörtü sebebiyle ayrımcılığa uğrayacağını düşündüğü için uzun yıllar başörtüsü takmadığı, hukuk öğrenimini tamamladıktan sonra bir avukatlık bürosu açtığı, 25 yaşında Alman vatandaşlığına geçtikten 1 yıl sonra başörtüsü takmaya başladığı ifade edildi.

Haberde, Almanya’da doğup büyümüş ve bir dönem Londra’da yaşamış olan tasarımcı Kesmen’in de ailesindeki kadınların başörtülü olmamasına rağmen 26 yaşında kendi isteği ile başörtüsü takmaya başladığı kaydedildi.

Bonn Belediye Meclisi Üyesi olan 34 yaşındaki Doğan’ın 10 yaşından beri başörtüsü taktığı belirtildi.

Haberin Devamı