Gündem Diğer Romanlar: Yardım için isyan mı edelim!

Diğer Romanlar: Yardım için isyan mı edelim!

Paylaş
Diğer Romanlar: Yardım için isyan mı edelim!

Selendi'deki büyük kavga nedeniyle Salihli'ye yerleşen Romanlara yapılan yardımlar 'isyan ettirdi'

Manisa'nın Selendi İlçesi'nden göç edip Salihli'de dört eve yerleştirilen 11 Roman aileye yapılan eşya, gıda, giysi ve yakacak yardımları beraberinde tepkileri de getirdi. Salihli'deki yerleşik Romanlar, Selendi'den göç edenlere yapılan yardım gibi kendilerine de yardım yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

Selendi'de kahvede sigara içme meselesi yüzünden çıkan olayların ardından komşu Salihli'ye göç etmek durumunda kalan 8 aileye yapılan yardımlar kıskançlık yarattı. 4 eve yerleştirilen 29 kişiden oluşan Romanlara yapılan yardımlardan kendilerine de verilmesini isteyen Salihlili Romanlar tepkilerini dile getirdi. Bu durumun çifte standart olduğunu savunan Romanlardan Nazlı Kalender ve Reyhan Çıtak, zor durumda olduklarını, devletin kendilerine de yardımda bulunmasını istedi.

BİZİ DE GÖRÜN
Nazlı Kalender, "Bizler Selendi'de zulme uğrayan kardeşlerimizi nasıl iyi bir şekilde karşıladıysak devletimiz de bizi görsün. Kaymakamımızdan ve belediye başkanımızdan aldığımız destekler kesildi. Biz de Selendi'den gelenlere yapılan yardımların üçte birini istiyoruz. Bizler iş bulduğumuzda çalışıyor, bulamadığımızda da dilenerek karnımızı doyuruyoruz. Yardım edilmesi ve insan gibi şartlarda yaşayabilmemiz için illa biz de onlar gibi isyan mı çıkaralım" diye konuştu.

Haberin Devamı

3 ROMAN AİLE DAHA SALİHLİ'DE

Selendi'den göç eden 8 aileden sonra, dün de 11 kişilik 3 aile daha olayların ardından sığındıkları Gördes'ten Salihli'ye geldi. Koca ailelerinin üyelerinden oluşan kafile, Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca hazırlanan evlere yerleştirildi. Vakıf, göç eden Roman ailelerin evlerine bir soba ve 500'er kilo kömür yardımında bulunurken, ev eşyaları da Salihli Belediyesi'ne bağlı sosyal market tarafından karşılandı.

Salihli'ye gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Koca ailelerinin reisi Süleyman Koca, "Selendi halkına biz zeytin dalı uzattık. Onlar bize taş ve sopa gösterdi. Selendi'ye geri dönmeyi düşünmüyoruz. Bizi Gördes ve Salihli halkı kucak açtı" dedi.

SALİHLİ (DHA)