Gündem Dikkat! Aile hekimi kapıya gelmez

Dikkat! Aile hekimi kapıya gelmez

Paylaş
Dikkat! Aile hekimi kapıya gelmez

Son zamanlarda Aile Hekimliği kisvesi altında işlenen hırsızlık ve dolandırıcılık vakaları ile ilgili açıklama yapıldı

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı (AHEF) Başkanı Dr. Hasan Eraydın son zamanlarda Aile Hekimliği kisvesi altında işlenen hırsızlık ve dolandırıcılık vakaları ile ilgili açıklama yaptı:

Üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz ki kendini Aile Hekimi olarak tanıtan bazı kişiler, geldikleri evlerde, aşı yapmak bahanesi ile, hırsızlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunmuşlardır.

Bu durum bize göstermiştir ki halkımız hala Aile Hekimi'nden nasıl yararlanacağını bilmiyor. Aile Hekimliği Sistemi, çok özel durumlar hariç Aile Sağlığı Merkezleri'nde verilen bir hizmettir. Kapı kapı dolaşarak hekimin verdiği bir hizmet değildir.

Aile Hekimliği Hizmeti, Aile Sağlığı Merkezleri'nde verilir ve halkımızın kendi aile hekimini bulması ve merkeze gitmesi en temel ilk harekettir.

Haberin Devamı

Aile hekimliği adı altında size evinizde kan alma,enjeksiyon yapma gibi bir talep geldiği durumda kesinlikle yaptırmayınız mutlaka emniyet güçlerine haber veriniz

Aile hekiminizi öğrenmek için bulunduğunuz ilin Sağlık Müdürlüğü ya da İl Aile Hekimliği Derneği sitelerindeki ilgili bölümlerine girmeniz yeterlidir. Sağlık Bakanlığı'nın da http://sbu.saglik.gov.tr/sbahbs/ adresinden aile hekiminize ulaşabilirsiniz. Lütfen bunun dışında kendini Aile Hekimi olarak tanıtan kişilere itibar etmeyiniz. Şayet vatandaşamız Sağlık Bakanlığı'nın http://sbu.saglik.gov.tr/sbahbs/ adresinden TC Kimlik Numarası ile Aile Hekimi'ni bulamıyor ise, kendisine en yakın Aile Hekimliği Merkezi'ne başvurup kaydını yaptırabilir.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak özellikle üzerinde durduğumuz konu vatandaşlarımızın kesinlikle kapıya gelen kişilere itibar etmesi ve kendileri için belirlenen Aile Hekimlerini tespit edip onlarla tanışmaları için Aile Sağlığı Merkezlerine başvurmalarıdır.