Kültür - Sanat Dikkat! Bu kitap çok sayıda kadın içerir!
Paylaş
Dikkat! Bu kitap çok sayıda kadın içerir!

İngiliz yazar ve illüstratör Jacky Fleming’in Desen Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan kitabı Kadınların Nesi Var?, kadınların tarih boyunca toplumsal hayatta varlık gösterme mücadelesini ince eleştiriler ve dâhiyane bir ironiyle gözler önüne seriyor

Kadınlar, Havva’dan bu yana tarihin neresindeler? Hapsoldukları ev içi alanın dışına çıkmaya cüret eden kadınların başına neler geldi?

İngiliz yazar, illüstratör Jacky Fleming’in kitabı Kadınların nesi var? toplumsal hayatta varlık göstermeye çalışan kadınların mücadelesini, ince eleştiriler ve dâhiyane bir ironiyle ele alıyor. Hem yazarı hem çizeri olduğu bu kitapta Fleming, unutulmuş kadınlarla dolu tarihin tozlu çöp kovasına balıklama dalma cesaretini gösteriyor.
2017 yılında Artémisa Mizah Ödülü’ne değer görülen Kadınların nesi var?, her kadının ama en çok da her erkeğin kitaplığında bulunması gereken bir kitap. Desen Yayınları’nın sert kapaklı özel baskısı ile okurla buluşturduğu Kadınların Nesi Var?, hem düşündüren hem de eğlendiren metniyle son yılların en iyi mizah kitaplarından biri.

"Görün bakalım gerçek dâhiler kimlermiş? Altmış çeşit nakış düğümü öğrenebilen kadınlar mı yoksa işi gücü bir kenara bırakıp kadınların zayıf yönlerini tartışıp duran erkekler mi?"

"Nesi var sahi bu kadınların? Kolları mı kısa, kafaları mı küçük? Yoksa sakalları mı az?"



Kadınların Nesi Var?
Yazan ve Resimleyen: Jacky Fleming
Türkçeleştiren: Mavisu Kahya
Fiyat: 25,00 TL

Haberin Devamı