Dikkat! Bu süreleri geçerseniz zehirlenebilirsiniz

Besinlerin de son kullanma tarihi olduğunu biliyor muydunuz? İşte çoğumuzun buzdolabında taze kaldığını düşündüğü ama aslında her geçen gün bayatlamaya devam eden yiyecekler  

18 Ocak 2017, Çarşamba 16:21
A A

Buzdolabında sakladığımız meyveler çürümedi sürece genelde çöpe atılmaz. Nedense meyve sebze veya diğer besinlerin buzdolabında kaldığı sürece taze kaldığı sanılır. Ancak, bu durum sandığınızdan çok daha şok edici.

Son yapılan bir araştırmaya göre bilinenin aksine birçok yiyecek çok kısa sürede yenememesi gereken bir kıvama geliyor. Peki, hangi yiyeceği buzdolabında ne kadar süre taze tutabiliriz? İşte tüm bu soruların cevabı:  

BALIK

BALIK

(1 GÜN)

YUMUŞAK  MEYVELER (ÇİLEK-AHUDUDU-BÖĞÜRTLEN-KUŞ ÜZÜMÜ)

YUMUŞAK MEYVELER (ÇİLEK-AHUDUDU-BÖĞÜRTLEN-KUŞ ÜZÜMÜ)

(1-2 GÜN)

SÜT

SÜT

(3-4 GÜN)

BEYAZ  PEYNİR

BEYAZ PEYNİR

(2-3 GÜN)

MARUL YAPRAKLARI

MARUL YAPRAKLARI

(2-3 GÜN)

DOĞRANMIŞ ET

DOĞRANMIŞ ET

(2 GÜN)

SERT KABUKLU MEYVELER (ELMA, ARMUT, KESTANE, NAR, VB.)

SERT KABUKLU MEYVELER (ELMA, ARMUT, KESTANE, NAR, VB.)

(3-7 GÜN)

KAŞAR PEYNİRİ

KAŞAR PEYNİRİ

(1 HAFTA) 

YEŞİL SEBZELER

YEŞİL SEBZELER

(3-4 GÜN)

KÜMES HAYVANLARI

KÜMES HAYVANLARI

(2-3 GÜN)

YUMURTA

YUMURTA

(1 Hafta)

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.