Dünya Dikkat! Her an soyunabilirler!

Dikkat! Her an soyunabilirler!

Paylaş
Dikkat! Her an soyunabilirler!

Ukraynalı kadınların oluşturduğu Femen örgütünün anında soyunmaya hazır 300 eylemcisi var!

Ukrayna’da 2 yıl önce kadın haklarını savunmak için çıplak protestolar yapmaya başlayan Femen örgütü, ülke siyasetinde önemli bir aktör olma yolunda ilerliyor.

Ülkelerinde yaşayan kadınların ikinci sınıf insan muamelesi görmesini protesto amacıyla 2008 yılında yarı çıplak şekilde sokak gösterileri yapmaya başlayan Ukraynalı Femen örgütü, bugün onbinlerce destekçisi bulunan ve uluslararası politikadan, insan haklarına kadar pek çok konuda eylemler düzenleyen siyasi bir hareket haline geldi.

Örgütün 26 yaşındaki lideri Anna Hutsol, yöneticilerin başlarda eylemlerini zararsız gördüklerini, ancak artan medya ve kamuoyu ilgisiyle birlikte sabırlarının taştığını söyledi. Reuters ajansına konuşan Hutsol, geçen ay Kiev’i ziyaret eden Rusya Başbakanı Vladimir Putin’e yönelik eylemlerinin, yetkililer için bardağı taşıran damla olduğunu ve polisin artık eylemcilerine agresif davranmaya başladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Dikkat Her an soyunabilirler

SAKİNE İÇİN DE SOYUNDULAR

Femen üyeleri, geçen hafta Kiev’de İran’da zina ve cinayet suçlamasıyla idama mahkûm edilen Sakine Muhammedi Aştiyani’ye destek için de çıplak gösteri yapmıştı.

Örgütün lideri Anna Hutsol, kadın haklarını güçlendirmek için toplum içerisinde soyunmaya hazır 300 genç aktivistlerinin bulunduğunu, ancak internet üzerinden 25 bine yakın destekçileri olduğunu belirtti.


GAZETE HABERTÜRK