Beden Sağlığı Dikkat! Müzik festivalleri sağlığınızı bozabilir

Dikkat! Müzik festivalleri sağlığınızı bozabilir

Paylaş
Dikkat! Müzik festivalleri sağlığınızı bozabilir

Açık havada düzenlenen müzik festivallerinde çeşitli sağlık problemlerinin yaşanabildiğine dikkat çekildi

İngiliz Sağlık Koruma Dairesi'nden yapılan açıklamada, temizlik koşullarının zayıf olduğu bir ortamda aşırı miktarda alkol ve uyuşturucu kullanımıyla, cinsel ilişkiye girilmesinin sağlıksız bir durum yaratabileceği belirtildi.

Sağlık örgütünden Doktor Mark Salter, müzik festivalllerde sıklıkla karşılaşılan sağlık sorunlarının başını güneş çarpması ve ayak burkulmasının çekltiğini söyledi. Doktor Salter, açık hava müzik festivallerinde, zaman zaman ise cinsel sağlık sorunları, kalp krizleri ve göğüs rahatsızlıkları yaşandığını da belirtti.

Haberin Devamı

Festivallerde ortaya çıkacak ciddi veya hafif tüm sağlık problemlerinin önlenmesinde en etkili yolun aşırılıklardan kaçınmak olduğunu söyleyen doktor, 20 yıldır müzik festivallerinde edindiği tecrübenin bu yönde olduğunu ifade etti.

Aralarından Glastonbury gibi festivallerinde bulunduğu etkinliklerde sağlık hizmeti veren uzman, açık hava festivallerine gidenlere, cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanmalarını, temiz olduğu bilinen kaynaklardan bol miktarda su içmelerini, şapka ve güneş gözlüğü takmalarını ve sıklıkla ellerini yıkamalarını tavsiye etti.

Binlerce kişinin bir araya geldiği bu tür festivalllerde hijyen koşullarının yüksek olduğu tuvalet sistemlerinin bulunamadığını ve bu sebeple rahatsızlık yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Doktor Salter, festivallere giden kişilerin kendi temizlik önlemlerini almaları gerektiğini vurguladı.

BBC TÜRKÇE

Haberin Devamı