Yaşam Dikkat! Ölüm bacadan girebilir

Dikkat! Ölüm bacadan girebilir

Paylaş
Dikkat! Ölüm bacadan girebilir

Soba ve kalorifer bacalarının kışa girmeden önce temizliğinin yapılması hayati önem taşıyor"

Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Polat Ferhat Arıkan, soba ve kalorifer bacalarının kışa girmeden önce temizliğinin yapılmasının hayati önem taşıdığını söyledi. Arıkan, uzun süre temizliği yapılmayan soba ve kalorifer bacalarının can ve mal kayıplarına sebep olduğunu vurguladı.

Kışa girerken soba ve kalorifer bacalarının temizliğinin yapılması uyarısında bulunan Arıkan, şunları kaydetti: "Soba ve kalorifer bacalarının kışa girmeden önce temizliğinin yapılması hayati önem taşıyor. Kışa girerken soba ve kaloriferlerin temizliğinin mutlaka ciddi anlamda yapılması gerekiyor. Kış boyunca da kaloriferlerin alev duman borularının haftada bir, sobaların ise ayda bir kez temizlenmesi gerekli.

Temizlik yapılmazsa ’baca tütmesi’ dediğimiz olay olabilir ve vatandaşlar farkında olmadan zehirlenebilirler. Dolayısıyla temizlenmeyen bacalar ölüme yol açabilir. Ayrıca temizlenmeyen bacalarda biriken kurum tutuşarak, yangına sebebiyet verebilir."



Arıkan, güvenli bir şekilde ısınmanın sağlanmasında katı yakıtlı sistemlerde yakılan kömürün kalitesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, kalitesi düşük kömürlerin soba ve bina bacalarının çok çabuk tıkanmasına neden olduğu uyarısında bulundu.

AA

Haberin Devamı