Siyaset 'Dikleşmeyi sevmeyen bir insanım'
Paylaş
'Dikleşmeyi sevmeyen bir insanım'

Başbakan Tayyip Erdoğan, Mısır'la yaşanan diplomatik krizle ilgili, “Benim her zaman bilinen tavrım var biliyorsunuz, o bilinen tavrımı gerekçe olarak sunmuşlar” dedi

Erdoğan, Trabzon’da Ziraatçılar Birliği toplantısı çıkışında şunları söyledi: “Şu anda bu darbe yönetiminin büyükelçimize karşı takınmış olduğu tavrı aynen biz de Mısır’ın Ankara’daki maslahatgüzarına karşı takınıyoruz ve takındığımız bu tavır Mısır halkına karşı değildir, darbeci yönetime karşıdır. Çünkü biz dünyada demokrasi mücadelelerinin yanındayız.

Biz halkların egemenlik haklarına saygı duymayanlara asla saygı duyamayız. Halkların iradesine saygı duyanlara her zaman saygı duyduk, bundan sonra da saygı duymaya devam edeceğiz.

'DİKLEŞMEYİ SEVMEYEN BİR İNSANIM'

Bütün derdimiz demokratik parlamenter sistemlerin dünyada güçlenmesidir, atılan bu adım da bunun bir neticesidir. Büyükelçimize karşı takınılmış olan tavır arkasından da mukabil adımı getirmiştir. Ve biz de şu anda kendilerine müddeti verdik ve 29 Kasım’a kadar Türkiye’yi terk etmesini istedik. O zaten benim her zaman söylediğim bundan sonra da söyleyeceğim ve siyasi hayatım boyunca da artık bu benim söylemlerimde kayıtlara geçmiş olan tavrımdır.

Siyasette her zaman dik durmayı seven ama dikleşmeyi sevmeyen bir insanım. Dolayısıyla da kalkıp darbeyle iş başına gelenlere hiçbir zaman saygı duymayacağım. Mısır halkının sevgisi, gerek şahsımın, parti tabanımın, Türk halkının da gönlündedir, kalbindedir bundan şüpheniz olmasın.”

Haberin Devamı