Eğitim - Kariyer Yeni müfredatta Dil Bilgisi yerine okuma anlama

Yeni müfredatta Dil Bilgisi yerine okuma anlama

Paylaş
Yeni müfredatta Dil Bilgisi yerine okuma anlama

Birinci sınıftan itibaren dil bilgisi ağırlıklı eğitim verilen Türkçe dersinde artık okuma, anlama ve yazma becerileri geliştirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nca kamuoyunun görüşüne sunulan ilkokul ve ortaokul Türkçe müfredat programında köklü değişikler yapıldı.

Buna göre, öğrencilere Türkçe derslerinde birinci sınıftan itibaren gramer ağırlıklı bir Türkçe eğitimi yerine okuma, anlama ve yazma becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitim yapılacak. Geçmiş yıllarda ilkokul ikinci sınıftan itibaren başlayan dil bilgisi konuları, güncellenen programda beşinci sınıftan itibaren öğretilecek.

PISA’YA HAZIRLIK

Yeni müfredatta bitişik eğik yazı uygulaması devam ettirilecek. Ancak Türkçe dersinde çoktan seçmeli sınav yerine klasik sınavların da yer aldığı çoklu ölçme tekniklerinin kullanılması planlanıyor. Ayrıca Türkçe dersi PISA ve PIRLS gibi uluslararası sınavlarda ölçülen becerileri yansıtacak şekilde yapılandırıldı. Buna göre, öğrencilerin eleştirel düşünme, soyut düşünme, analitik düşünme, elde edilen bilgiler ile gerçek hayat arasında ilişkiler kurabilme gibi daha üst seviyedeki becerileri geliştirilecek.

Haberin Devamı