Gündem Dilber'in yargılanmasına başlandı

Dilber'in yargılanmasına başlandı

Paylaş
Dilber'in yargılanmasına başlandı

Dilber'in yargılanmasına başlandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 6 yaşındaki Muhammet Fırtına’nın ölümüyle ilgili annenin de aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tekirdağ Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan anne Dilber Fırtına ile Kader, Kadir ve Fadime Sezer, Silivri L Tipi Cezaevine tutuklu bulunan Kemal Ermiş katıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlılara vatandaşlar tepki gösterdi.

Gazetecilerin alınmadığı duruşmada, anne Dilber Fırtına’nın savunmasında, yaşanan olaylardan kendisinin suçlu olmadığı ve oğlunun sonradan öldüğünü öğrendiğini söylediği belirtildi. Diğer zanlıların da savunmalarında suçsuz olduklarını iddia ettikleri öğrenildi. Mahkeme heyeti, şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

OLAY

Çorlu’da 14 Nisan 2009’dan itibaren kayıp olan Muhammet Fırtına’nın (6) cesedi, 26 Mayıs 2009’da Nusratiye Mahallesi Kumluca mevkisinde çürümüş halde bulunmuş ve anne Dilber Fırtına, cesedin kendi çocuğuna ait olduğunu giysi ve ayakkabılarından teşhis etmişti.

Haberin Devamı

Polis tarafından yapılan soruşturma kapsamında tutuklanan anne Dilber Fırtına ile Kader, Fadime ve Kadir Sezer Tekirdağ Kapalı Cezaevine, Sinan Gök ile Kemal Ermiş ise Silivri L Tipi Cezaevine konmuştu. Sinan Gök, cezaevinde intihar etmişti.

Bu arada, anne Dilber Fırtına, günlerce Müge Anlı'nın programına çıkarak çocuğunun bulunması için yardım istemişti.