Gündem Dilenci, 'Şarkıcı olayım bari' dedi

Dilenci, 'Şarkıcı olayım bari' dedi

Paylaş
Dilenci, 'Şarkıcı olayım bari' dedi

Taksim'de ekiplerce yakalanan dilencinin tepkisi: Madem kameraya çekiyorlar bende dilencilik yapmam şarkıcı olurum

Her Ramazan ayı öncesinde dilenci operasyonlarını gerçekleştiren Beyoğlu Zabıta ekipleri özellikle Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Ağa Camii, Talimhane bölgesi ve Gümüşsuyu ile Cumhuriyet Caddesi üzerinde operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Yakalanan dilenciler kendilerini medyaya çıkaran zabıtalara kızarak, "Neden medyanın çekmesine izin veriyorsunuz. Madem çekiyorlar ben de dilencilik yapmam şarkıcı olurum" dedi.

Bir başka dilenci de daha öncede okul kıyafetleriyle dilencilik yaparken kendisini görüntüleyen bir basın mensubuna tepki göstererek tehditler savurdu.

KUCAKLARINDA BEBEKLERİ DE VARDI

Belediye zabıta ekipleri tarafından yaya olarak dilencilerin yoğun olduğu bölgelerde yapılan ani baskınlar sonucu kucaklarında bebekleri ile birlikte dilencilik yapan üçü genç toplam 15 dilenci kadın yakalandı.

62 LİRA PARA CEZASI

Yakalanan bu dilenciler, kadın zabıta görevlileri tarafından yapılan üst aramasında her dilencinin üzerinden yaklaşık 50 TL'ye çıktı. Kabahatler kanunu kapsamında, yakalanan dilencilerin vatandaşlardan topladıkları paralara el konulurken her dilenciye de 62 lira para cezası uygulandı.

Haberin Devamı

Sosyal yara haline gelen dilenciliğin önünün alınamadığını belirten yetkililer özellikle Ramazan ayında vatandaşların dini ve vicdani duyguları istismar eden dilencilere para verilmemesi konusunda uyarılarda bulundular.

Ümit TÜRK / İSTANBUL