Gündem Dili boğazına kaçtı, öldü!

Dili boğazına kaçtı, öldü!

Paylaş
Dili boğazına kaçtı, öldü!

Halı saha maçında dili boğazına kaçan 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Hatay'ın İskenderun İlçesi’nde halı saha maçı sırasında top oynarken yere yığılan 18 yaşındaki genç, dilinin boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetti. Ambulansın, halı sahaya 200 metre uzaklıktaki Devlet Hastanesi'nden 25 dakikada geldiği iddia edildi.

İskenderun’da her hafta mahalledeki arkadaşlarıyla halı saha maçına gittiği belirtilen 18 yaşındaki Hamit Taş, halı saha karşılaşmasının son üç dakikasında orta sahada yere yığıldı. Arkadaşlarının müdahale ettiği Hamit Taş'ın önce sara krizi geçirdiği sanılarak avuçları ovalanarak sakinleştirilmeye çalışıldı. Ancak çenesinin adeta kilitlendiğini fark eden arkadaşları gencin ağzını açmayı başararak boğazına kaçan dili çıkartıldı. Henüz yaşadığı belirlenen Taş için ambulans istendi. Olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin müdahalesi de sonuç vermeyince Hamit Taş hayatını kaybetti.

AMBULANS SADECE 200 METREYDİ

Ambulansın 200 metre ilerideki İskenderun Devlet Hastanesi'nden 22 dakikada ancak gelebildiği iddia edildi. Mahallede küçük bir market çalıştıran işçi emeklisi baba Beyazıt Taş ambulansın geciktiğini belirterek, “Çocuğun dili boğazından aşağı inmiş. Onunla uğraşmışlar, ondan sonra hastaneye alıp götürmüşler, bana gelen haber çocuğun ayağı kırılmış dediler, hastaneye gittim, beni içeri almadılar öldüğünü öğrendim” dedi.

Çocuğunun İskenderun’da bir kolejin akşam lisesi bölümünde okuduğunu kaydeden acılı baba Beyazıt Taş, “Top oynayanlara mesajım kontrolden geçmeden top oynamasınlar. Görüyorsunuz, gerçi bununda bir hastalığı rahatsızlığı yoktu. Ama ne oldu bilmiyorum kendini yordu mu, ne oldu bilmiyorum. Her hangi bir hastalığı yok, arada bir senede bir kere iki kere başım ağrıyor derdi” diye konuştu.

HIRILTIDAN SONRA DİLİ BOŞA DÜŞTÜ

Top oynadığı ve ilk müdahaleyi yapan arkadaşı da, olayı şöyle anlattı: “Maçın Bitimine 5 dakika vardı, çömelmiş, Ferhat arkadaşıma eliyle işaret ederek bitti demiş, ben de başka yere bakıyordum, döndüm yere yattığını gördüm. Hemen yetiştik, Yılmaz ağabey ile müdahale ettik. Sara hastalığı vardır diye, bizde avuçlarını açtık. Ellerini sıkmadığını görünce dişlerini kilitlediğini fark ettik, ağzını açtık, boğazına kaçan dilini çıkardık. Ses gelmeye başladı boğazından henüz yaşıyordu. Ambulansı bekledik, 25 dakika sonra geldi, kalp masajı yaptılar ama ölmüştü. O hırıltıdan sonra dili boşa düşmüştü, herhalde o zaman can veriyordu. Her hafta oynuyorduk, yalnız son bir aydır, üç hafta oynamamıştık.”

Baba Beyazıt Taş, oğlunun ilk belirlemelere göre kalpten öldüğünün kendisine bildirildiğini asıl raporun henüz tamamlanmadığının kendisine iletildiğini söyledi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)