Gündem Dilsize 2 gün taciz

Dilsize 2 gün taciz

Paylaş
Dilsize 2 gün taciz

15 yaşındaki genç ile arkadaşının, 2 gün eve kilitledikleri sağır-dilsiz komşu kızına cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü

Şanlıurfa’da 16 yaşındaki B.D.Y. adlı sağır - dilsiz kız, 22 Nisan’da tuhafiyeciye gitti ve eve dönmedi. Baba Orhan Y. (37) polise başvurdu. Aradan 2 gün geçmesine rağmen B.D.Y. bulunamadı. Orhan Y. ikinci gün kapısı kilitli komşu daireden kızının ‘be be be’ dediğini duydu. Zili çaldı ama kapı açılmadı.

Orhan Y. polisi aradı. Apartmana gelen polis de zili çaldı ama kapı yine açılmadı. Hırsızlıktan sabıkası var Polis savcılık izniyle kapıyı kırıp içeri girdiğinde, hırsızlıktan sabıkalı 15 yaşındaki B.A. adlı gençle karşılaştı.

Evde arama yapan polisler, sağır ve dilsiz B.A. adlı kızı mutfak dolabında üstüne çarşaf örtülmüş, bilekleri kesilmiş halde buldu.

Hırsızlıktan sabıkalı

B.A. şöyle ifade verdi: “Ailem Ceylanpınar’a gitti. Evde yalnızdım. Komşu kızı B.D.Y. zili çalıp babasıyla kavga ettiğini, bize gelmek istediğini söyledi. Yardımcı olmak amacıyla B.’yi eve aldım.

2 gün sonra kapı merceğinden bakıp polisleri gördüm. B. kapıyı açmamamı istedi. Kimseyi alıkoymadım.” Savcılık bu ifade nedeniyle B.A.’yı serbest bıraktı. Şikayetçi B.D.Y. ise sağır ve dilsiz olması nedeniyle derdini savcıya anlatamadı. Savcılık kızın ifadesinin özel iletişim uzmanı huzurunda yazılı alınmasını istedi.

Ama 17 gün geçmesine rağmen adliyeye özel iletişim uzmanı getirilmedi. Kızın ailesinin “Biz uzman bulup getirelim” önerisi de reddedildi. Çaresiz kalan sağır ve dilsiz genç kız, yaşadıklarını bir mektuba yazarak şikayetçi oldu.

Şikayet mektubu yazdı

Kız şikayet mektubunda şunları anlattı: “22 Nisan’da evimizin kapısının önüne geldim. Tam bu sırada yan dairenin kapısı açıldı. Komşunun oğlu B.A. beni içeri çekip kapıyı kilitledi.

Sağır ve dilsiz olduğum için bağıramadım. Evde Ramazan diye biri ve B.A.’nın annesi vardı. Ramazan ile B.A. bana elle cinsel tacizde bulundu. B.A.’nın annesi onlara engel olmadı.

Tacize direnince bana zorla bira içirmeye çalıştılar. Birayı içmeyince bıçakla bileklerime vurdular. Kesilen bileklerim kan içinde kaldı. İkinci gün B.’nin annesi gitti. B. ve arkadaşı beni dövüp öptüler, göğüslerimi ve bacaklarımı okşadılar.

Ardından Ramazan ortadan kayboldu. B. polisler geldiğinde beni mutfak dolabına kapatıp üstümü çarşafla örttü. Sesimi çıkarırsam öldüreceğini söyledi.” Zanlıların serbestçe dolaşmasına isyan eden aile, “Kızımızın ifadesi bir an önce alınsın, tacizciler cezasını bulsun” diye haykırdı.

Ali LEYLAK/DHA

2