Gündem Din dersi öğretmenine 'Azrail' cezası

Din dersi öğretmenine 'Azrail' cezası

Paylaş
Din dersi öğretmenine 'Azrail' cezası

Din dersi öğretmenine 'Azrail' cezası

GAZİANTEP’te namaz kılmayanların Azrail tarafından canlarının alınıp, zincire bağlanarak cehenneme gönderilecekleri konusunu içeren bir VCD’yi öğrencilerine izleten, din bilgisi dersi öğretmeni Fatma Yakar’a Milli Eğitim bakanlığı tarafından uyarı cezası verildi.

İddiaya göre 2008’in nisan ayında Hasan Ali Yücel Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Yakar’ın 11’inci sınıf öğrencilerine, okulun biyoloji laboratuvarında sinevizyon aracılığıyla 35 dakikalık ‘Rabbim geri döndür’ VCD’sini izletmesi, öğrencilerde ruhsal bozukluğa yol açtığı gerekçesiyle velilerin tepki ve şikayetine neden olmuş, Milli Eğitim Müdürlüğü de inceleme başlatmıştı.

Korku filmlerindeki gibi efektlerle süslenen VCD, Kuran-ı Kerim okuyan bir babanın, aynı evde kağıt oynayıp, müzik dinleyerek eğlenen oğlu Hasan’ı namaz kılması için uyardığı görüntülerle başlıyor. Hasan babasının sözüne aldırmayıp, müzik dinlemesinin ardından cehenneme gidişine kadar olan süreci anlatıyordu. Soruşturma sürecinde Hatay’daki bir ısı sistemleri yapan şirket tarafından promosyon olarak dağıtıldığı belirtilen VCD’yi öğrencilerine izleten öğretmeni Fatma Yakar yazılı olarak verdiği ifadesinde, “Lise son sınıf öğrencileri 31 Mart günü derste, E.Y. adlı öğrencinin namazla ilgili bir VCD getirdiğini ve izlemek istediklerini söyledi. Ben de dersin haftada bir olduğu için önceden izleme fırsatım olmadı. Laboratuara gittik ve sinevizyonda izledik. Bu filmi izlettirmekte bir sakınca görmedim” demişti.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz’ün bir önerge ile TBMM’ye taşıdığı inceleme konusuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilen yazılı cevapta, öğretmenin bu VCD’yi kendi kararı ile öğrencilere izlettirdiği ve tasvip edilmediği belirtilerek uyarı cezası verildiği bildirildi.

DHA

Haberin Devamı