Gündem Dinamit lokumlu fuhuş çetesi

Dinamit lokumlu fuhuş çetesi

Paylaş
Dinamit lokumlu fuhuş çetesi

Antalya'ya Özbekistan uyruklu 3 kadını fuhuşa zorladıkları iddia edilen 12 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonda gözaltına alındı

Antalya İl Jandarma ve Kaş İlçe Jandarma ekiplerinin 5 ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından Kaş, Kumluca, Finike ilçeleri ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

‘Kılıç’ adı verilen operasyonda liderliğini Salih Kara'nın yaptığı 12 kişi, teşekkül halinde uyuşturucu madde kaçakçılığı ve insan ticareti yapmak suçlarından gözaltına alındı.

Bu kişilere ait adreslerde yapılan aramalarda 2 av tüfeği, bu tüfeklere ait çok sayıda fişek, 2 dinamit lokumu, 3 elektrikli fünye, 100 gram esrar, 500 kök hintkeneviri ve 250 gram kenevir tohumu ve Roma dönemine ait 10 sikke ele geçirildi.

Operasyonda, çocuk bakıcılığı vaadiyle getirilip, fuhuşa zorlandıkları belirlenen Özbekistan uyruklu 3 kadın ise Yabancılar Polisi'ne teslim edildi.

Sorguları devam eden çete üyelerinin ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘örgüt faaliyetleri kapsamında fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak’, ‘uyuşturucu kaçakçılığı yapmak’, ‘tehdit’, ‘6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet’ ve ‘tarihi eser kaçakçılığı yapmak’ suçlamasıyla Kaş Adliyesi'ne çıkarılacakları kaydedildi.

Soner KOCAER/ANTALYA (DHA)