Gündem Dinçer: İşçilere çabuk ulaşmaya çalışıyoruz

Dinçer: İşçilere çabuk ulaşmaya çalışıyoruz

Paylaş
Dinçer: İşçilere çabuk ulaşmaya çalışıyoruz

Dinçer: İşçilere çabuk ulaşmaya çalışıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamayla ilgili, "Mümkün olabildiğince işçilere çabuk ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Dinçer’in TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Yeni Servis Kuyusu alanında gazetecilere açıklama yaptığı sırada bazı madenciler, bölgede yol sorunu olduğunu belirterek tepki gösterdiler.

Dinçer, yol problemini bildiklerini, bu konuları tekrar tekrar paylaşmaya gerek olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim bir acımız var. Hepimizin yüreği yanıyor. Bu acımız varken başka sorunları konuşmaya gerek yok. Şimdi en azından bu arkadaşlarımızı kurtardıktan sonra bu meseleleri konuşmalıyız. Şu anda sorumlu, sorunlu aramıyoruz. Tek yapmayı düşündüğümüz ve odaklandığımız konu işçilerimizi oradan çıkartmak ve ailelerini rahatlatmaktır. Diğer sorunları konuşacağımız çok vaktimiz olacak."

Gazetecinin "İhmal var mı" sorusunu Dinçer, şöyle yanıtladı:
"Teknik düzeyde herhangi ihmal gözükmüyor. Çünkü en son ekim ayında burada çok kapsamlı denetim yapılmış. İş güvenliği konusundaki denetimlerde herhangi eksiklik görülmemiş. Bu açıdan bakıldığında burası kamu kurumu ve iş güvenliği konusunda profesyonelce çalışılan bir alandı. Bizim gördüğümüz bir şey yok şu anda. Ancak patlama sebebiyle bir ihmal, hata var mı onu göçüğü kaldırdıktan sonra göreceğiz. Şimdiden bir şey söylemek mümkün değil."

Haberin Devamı

Maden ocağının yeni açıldığına yönelik iddiaların sorulduğu Bakan Dinçer, şöyle dedi:
"Belki orada kavramsal bir karışıklık olabilir. Aslında galeride patlama oldu. Dolayısıyla kömür çıkarılırken patlama olmadı. Kömür ayağına giderken galeri açılıyordu, o sırada patlama oldu. Ocak yeni değil. Burada iş yapan müteahhit yeni değil, uzun yıllardır çalışan müteahhit. O açıdan bakıldığında orada herhangi sorun görmedik."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, mahsur kalan işçilerin sayısına ilişkin de şunları söyledi:
"İlk bilgilerimiz 32 olduğu yönündeydi, sonra isim isim yapılan tespitlerde 30 kişi olduğunu biliyoruz ama sürpriz bir şekilde aşağıda başka isimler var mı yahut başka insanlar var mı onu şimdi görme imkanımız yok. Ancak şu andaki tespitlerimiz 30 kişidir. Mümkün olduğunca çabuk ulaşmaya çalışıyoruz. Tabii süre uzadıkça umutlar azalır. Elimizden geleni yapıyoruz."

Haberin Devamı