Gündem Dink davasında flaş gelişme

Dink davasında flaş gelişme

Paylaş
Dink davasında flaş gelişme

Dink davası müdahil avukatlarından Hakan Karadağ evinde asılı halde ölü bulundu

Hrant Dink cinayeti davasının müdahil avukatlarından Hakan Karadağ (40), İstanbul'daki evinde ölü bulundu. Ölüm sebebinin 'intihar' olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Sevgilisi Ç.P. tarafından bulunan ceset Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. İfadesine başvurulan Ç.P. “Dün gündüz saatlerinde kendisiyle telefonla konuşurken tartıştık. Telefonu kapattıktan sonra ‘Anneme hesap vereceksin’ şeklinde bir mesaj attı. Gece saat 02:30 sıralarında kendisini merak edip evine gittim. doğalgaz borusuna asılı halde buldum" dediği öğrenildi.

''TEHDİT'' TARTIŞMASI YAŞANMIŞTI

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 5'i tutuklu 20 sanık hakkında açılan davanın 12. duruşmasında, tutuklu sanıklardan Ogün Samast'ın avukatı Levent Yıldırım ile Dink ailesinin müdahil avukatlarından Hakan Karadağ arasında sözlü tartışma yaşanmıştı. Avukatların ''söz alma sırası'' tartışmalarını sürdürmeleri nedeniyle mahkeme başkanı, iki avukatı da sakinleştirmeye çalışmıştı.

Haberin Devamı

Söz alan avukat Levent Yıldırım, müdahil avukatlardan Arzu Becerik'in önceki duruşmada beyan ettiği gibi mahkemede gösterilen silahın Ogün Samast'ın silahı olmadığını ve Samast'ın cinayet işlemediğini savunarak tahliye edilmesini istemişti. Yıldırım, tanıkları hakkında soruşturma talep eden avukat Becerik'in, tanıkları sanık konumuna sokmaya çalıştığını da ifade etmişti.

Bu sırada sanıklar arasında oturan Ogün Samast ile müdahil avukatlardan Hakan Karadağ arasında tehdit tartışması yaşanmıştı. Avukat Karadağ, mahkeme başkanı Canak'a, Ogün Samast'ın başını sallayarak kendisini tehdit edip, ''sen bir cezaevine gel'' dediğini ve elindeki kağıda bir şeyler yazarak cebine koyduğunu söylemişti.

Bu beyana itiraz eden Samast da öyle bir kastının bulunmadığını ve ''3 yıldır cezaevindeyim'' diye konuşmuştu.

Samast, Karadağ'a, ''Bana hakaret etme'' diyerek, cebindeki kağıdı başkan Canak'a uzatmıştı. Canak'ın okuduğu kağıtta, Samast'ın Hakan Karadağ'ın ismini yazdığı tespit edilmişti.

DHA