Siyaset Dink savunmasında geri adım atılıyor
Paylaş
Dink savunmasında geri adım atılıyor

Gazeteci Hrant Dink'in mahkumiyet kararına ilişkin AİHM'e gönderilen savunmada değişiklik olabileceği belirtildi

Gazeteci Hrant Dink, ‘Türklüğe hakaret’ suçundan mahkum olmuştu. Dink, mahkumiyet kararıyla ilgili Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) şikayet etmiş, AİHM’e başvurusundan 1 hafta sonra öldürülmüştü.

Türkiye’nin AİHM’e gönderdiği savunmada, Dink’i bir Nazi subayına benzettiğinin ortaya çıkması kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dink Ailesi’ne ‘dostane çözüm’ önerisinde bulunulacağını, Türkiye’nin AİHM’e göndereceği yazıda devlet olarak üzerine düşenleri yapamadığının belirtileceğini kaydetti.

Dink Ailesi’nin avukatı Fehriye Çetin ise dostane çözüm aşamasının geçtiğini, ailenin de buna sıcak bakmadığını söyledi.

Hanefi Avcı’ya sorulacak

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın kitabında yer alan Fethullah Gülen cemaatinin devlet kurumlarını ele geçirdiği iddiasıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

“Ocak ayında Hanefi Avcı geldi ve kendisine karşı bir komplo olduğu gerekçesiyle dilekçe verdi. Yasadışı bir dinleme olduğunu söyledi ama cemaatçi yapıdan bahsetmedi.

İddialar ispat edilirse üzerine gideriz. Ama kanıtlanmazsa, bunun delilleri Avcı’dan istenecek.”

Haberin Devamı