Dünya Diplomatik görüşme vize engeline takıldı

Diplomatik görüşme vize engeline takıldı

Paylaş
Diplomatik görüşme vize engeline takıldı

ABD'li ve Kuzey Koreli yetkililer beş yıl aradan sonra mart ayında bir araya gelecekti. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kuzey Koreli yetkiliye vize vermediği anlaşıldı

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Dışişleri Bakanlığının, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı ABD Masası Direktörü Choe Son Hui’ye vize vermeyi reddettiği belirtildi.

ABD’nin Kuzey Koreli yetkilinin vize talebini reddetmesinin nedeni açıklanmazken, bu gelişmede Pyongyang’ın son zamanlarda nükleer balistik füze denemesi yapması, Kim Jong-Un'un üvey kardeşine düzenlenen suikast ve Japonya ile Güney Kore’nin itirazlarının etkili olmuş olabileceği belirtiliyor.

GÖRÜŞMELER İPTAL EDİLDİ


Haberde, ABD'den vize alamayan Hui'nin bu ülkeye gelme ihtimali ortadan kalktığı için şu aşamada iki ülke arasında yapılacağı iddia edilen görüşmelerin iptal edildiği ifade edildi.

Amerikalı ve Kuzey Koreli yetkililerin görüşme planı bu hafta başında Washington Post gazetesi tarafından iddia edilmişti.

ABD ile Kuzey Kore arasındaki nükleer gerilim yıllardır devam ederken, Pyongyang yönetiminin son aylarda nükleer denemeleri sıklaştırması gerilimi daha da tırmandırmıştı.

TRUMP TEPKİ GÖSTERMİŞTİ


Kuzey Kore ordusu bu ayın başında Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin ABD ziyareti sırasında bir füze denemesi yapmış ve fırlatılan füze Doğu Denizi'ne (Japon Denizi) düşmüştü. ABD Başkanı Donald Trump da füze denemesine sert tepki göstererek, "ABD, büyük müttefiki Japonya’nın yüzde 100 arkasındadır.” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı