Dünya Diplomatik kriz iddiası

Diplomatik kriz iddiası

Paylaş
Diplomatik kriz iddiası

Fransa'nın başkenti Paris'te üç PKK'lı kadının öldürülmesi ile ilgili haberlere yer veren İsveç basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarına değinerek, "Türkiye, Fransa'dan açıklama bekliyor" başlığını kullandı

İsveç Dagens Nyheter gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, PKK’lı üç kadının Paris’te öldürülmesi ile Fransa ve Türkiye arasında diplomatik krizin başgösterdiğini öne sürdü. Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına yer verilen haberde, "Türkiye, teröristlerle ilişkisinden dolayı Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’yı suçluyor" diye yazdı.

Gazete, haberinde, Erdoğan’ın konuşmasında, Hollande’a, AB tarafından bir terörist örgüt olarak kabul edilen PKK’lı biriyle nasıl görüşebildiğini ayrıca bu kişinin İnterpol tarafından da kırmızı bültenle arandığını dile getirdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Gazete, öldürülen kadınlardan Sakine Cansız’ın silahlı bir örgüt olan PKK’nın kurucuları arasında bulunduğunu ve halen cezaevindeki Abdullah Öcalan’ın da yakın müttefiki olduğunu bildirdi. Haberde, Sakine Cansız ile ilgili konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın, "Kendisi ile bazı Fransız politikacıların sık sık bir araya gelip görüştükleri"ne ilişkin açıklaması da yer aldı.

Svenska Dagbladet gazetesi de internet sayfasında aynı olay ile ilgili haberde aynı başlığı kullanarak, 3 kadının Paris’te öldürülmesinden sonra yaşanan gelişmelerin iki ülke arasında diplomatik krize neden olduğunu ileri sürdü.

AA